Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Mat i förskolor och skolor

För oss på måltidsservice är mat viktiga ting och vi arbetar med kärlek, lokala och ekologiska råvaror. Varje skolkök i Halmstad har möjlighet att själva utforma menyn.

En bok om maten i förskolan och skolor

Precis som namnet antyder har Måltidsservice hand om måltiderna som serveras inom Halmstads kommun. När det gäller våra skolor och förskolor är vi ungefär 250 personer som varje dag lagar omkring 10 000 luncher i skolan och 3 500 luncher i förskolan. Därtill serveras det ca 3 000 frukostar och mellanmål i skolan och lite mer än 4 000 frukostar och mellanmål i förskolan varje dag.

Vi har cirka 25 tillagningskök i skolan och drygt 40 tillagningskök i förskolan. Utöver det har vi ca 40 mottagningskök. I alla kök har vi egen personal. Då antalet barn i olika åldrar ständigt förändras anpassas vår drift därefter.

Om du vill fördjupa dig mer: www.livsmedelsverket.selänk till annan webbplats svarar på de flesta frågor i sina skrifter ”Bra mat i skolan” samt ”Bra mat i förskolan”.

Förskolan

På lunchen finns det ett alternativ. Till lunchen serveras mjölk, smör, bröd, råkost/salladsbord. På salladsbordet serveras två till fem sorter.

Undviker socker i förskolan

Vi serverar inga desserter eller bakverk. Vissa tillfällen, som högtider kan
överraskingar serveras. Nötter, mandel och sesamfrön förekommer inte i
maten.

Skolan

På lunchen finns det två alternativ att välja mellan. Det andra alternativet ska vara klimatsmart och är vegetariskt. Tillbehör som potatis, pasta eller ris kan vara samma till båda rätterna.Till lunchen serveras mjölk, smör, bröd, råkost/salladsbord. På salladsbordet serveras två till fem sorter.

Undviker socker i skolan

Vi serverar inga desserter eller bakverk. Vissa tillfällen, som högtider kan överraskningar serveras. Nötter, mandel och sesamfrön förekommer inte i maten.

Måltidsservice lagar maten

Det är servicekontoret och måltidsservice som lagar maten i kommunens skolor och förskolor. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar i förskolor och hur vi ser på frukost och mellanmål i skolor och förskolor.

Mat lagad från grunden

Drygt 94 procent av maten är lagad från grunden vilket visar att vi tar det här med mat på allvar och runt 35 procent av råvarorna är ekologiska.
Vi arbetar med svenska mattraditioner.

Specialkost

Behöver du av något skäl specialkost finns det blanketter, på olika språk, för att ansöka om detta, i den relaterade informationen nedan.

Matsedel via Webbappen "Matilda"

Se webbsidan Matilda härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Spara gärna ner sidan till din smartphone eller gör den som en favorit på din dator.

Saknar du en förskola eller skola i appen?

Saknar du matsedeln via "Matilda" kontakta förskolan eller skolan och be att få prata med köket.

Serviceåtagande för måltider

Barn- och ungdomsförvaltningen har ett serviceåtagande för måltider på kommunens förskolor och skolor.