Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Samhällsvetenskapsprogrammet medier, information och kommunikation

Här är utbildningen för dig som vill ha Samhällsvetenskapsprogrammets breda behörighet samtidigt som du vill fördjupa dig i mediernas spännande värld. Vi hoppas och tror att du är intresserad av dagens globala samhälle och vill fördjupa dig i kommunikation och relationer mellan människor och samhällen.

Så arbetar vi

På Sturegymnasiet samhällsprogram tar vi upp många aktuella samhällsfrågor och under gymnasietiden kommer du att utveckla både din förmåga till samarbete och din entreprenörsanda. Inom våra fördjupningskurser växer både din omvärldskunskap och din medvetenhet för framtiden.

Utbildningen har sin grund i traditionell kommunikation via text, foto och film, men även inom nyare områden som bloggning, influensers och youtubers. För att ytterligare förstärka din möjlighet att påverka din utbildning erbjuder vi kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering som erbjuder kreativa och nya arbetssätt utifrån intresse. Här kan du arbeta med det som intresserar just dig. Kanske är det webbutveckling, bloggning eller poddar?

Efter gymnasiet

Hur du än väljer att utforma just din utbildning: Hos oss får du tre givande och roliga år med allt som Sturegymnasiet har att erbjuda och samtidigt goda förutsättningar att studera vidare på universitet och högskola.

Inriktningkurser

  • Journalistik, reklam och information 1
  • Medieproduktion 1
  • Medier, samhälle och kommunikation
  • Psykologi 2a

Skolverket samhällsvetenskapsprogrammetlänk till annan webbplats

Ansökan till gymnasieskolan