Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Lärlingsutbildningen på Sturegymnasiet

Lärlingsutbildningen ger dig en fantastisk möjlighet att lära ett yrke praktiskt, direkt ute i arbetslivet, med de senaste kunskaperna, metoderna, teknikerna och med kunniga yrkesmän och yrkeskvinnor som handledare.

På lärlingsutbildningen får du erfarenheter, kunskaper och kontakter som kommer att göra det lättare för dig att få jobb efter gymnasiet. Att välja lärlingsutbildning är att aktivt välja ett annorlunda, utvecklande och spännande sätt att lära. Lärlingsutbildning är inte ett eget program utan ett annat sätt att läsa de yrkesprogram som erbjuds som lärlingsutbildning.

Lärlingsutbildning – för dig som är ambitiös

Som lärling följer du din handledares arbetstider, vilket kan betyda både kvällar, tidig morgon och helger. Du jobbar 8-timmarsdag när du är på arbetsplatsen. Du kanske får längre till ”jobbet” än till skolan. På skoldagarna läser du dina allmänna ämnen. Dina skolkamrater träffar du inte lika ofta heller, eftersom du som lärling oftast är på arbetsplatsen tre dagar i veckan – i årskurs tre ännu mer. Minst 50 % av din gymnasieutbildning sker på en eller flera arbetsplatser beroende på vilket program du går, fullt upp alltså!

Lärlingsutbildning – för dig som vill ha båda

Utbildningen har samma innehåll och examensmål som den skolförlagda varianten. Behörighetskraven för att bli antagen är också desamma. Den stora skillnaden är ett annat sätt att lära, som vi tror gör det lättare att få jobb efter gymnasiet. Du blir behörig för fortsatta studier på yrkeshögskola. Vill du ha behörighet för högskola, kan du självklart läsa in detta under utbildningen. Både behörighet för yrkeshögskola/högskola och lättare att få jobb alltså!

Lärlingsutbildning – för dig som vill vara exklusiv

Antalet utbildningsplatser är starkt begränsat till det antal arbetsplatser skolan kan skriva avtal med inom varje bransch, och vi arbetar bara med de bästa arbetsplatserna. Limited edition alltså! Som gymnasielärling har du din hemvist på Sturegymnasiet, där du går i en klass där alla är lärlingar från olika yrkesinriktningar. Tillsammans läser ni de gymnasiegemensamma ämnena. Yrkeslärare från respektive program ansvarar för ditt lärande när du är på arbetsplatsen och gör regelbundna besök där.

Poängplaner finns i årets gymnasiekatalog.länk till annan webbplats

Följande utbildningar (med exempel på yrkesutgångar) kan du läsa på Sturegymnasiet som lärlingsutbildning:

Barn- och fritidsprogrammetlänk till annan webbplats:
Barnskötare, Elevassistent

Handels- och administrationsprogrammetlänk till annan webbplats:
Butikssäljare, Kommunikatör, Handlare, Logistiker

Hantverksprogrammet:
Hudterapeut

Hotell- och turismprogrammetlänk till annan webbplats:
Konferens-/Frukostpersonal, Reception, Evenemang

Restaurang- och livsmedelsprogrammet:länk till annan webbplats 
Kock, Servitör/servitris, Bagare, Konditor

Vård- och omsorgsprogrammetlänk till annan webbplats:

Utbildningen kan leda till arbete inom hälso-och sjukvård och socialtjänsten.
Inom hälso- och sjukvård kan man arbeta på sjukhus, vårdcentral, i psykiatrin, i hemsjukvård, hemtjänsten och i äldreomsorgen.
I socialtjänsten kan man arbeta på gruppbostad, särskilt boende, dagligverksamhet eller som personlig assistent.