Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Handels- och administrationsprogrammet

I Sverige finns mer än 100 000 olika handelsföretag – både stora och små och antalet anställda är nästan en halv miljon! Handeln är en av de största näringarna i landet. Inom handeln finns massor av karriärmöjligheter. Och för dig som drömmer om ett eget företag är detta förstås den självklara utbildningen!


Teori och praktik

Under utbildningstiden har du 17 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande), där du får möjlighet att skapa kontakter och se hur teorin fungerar i verkligheten.

Handelsprogrammet syftar i första hand till jobb direkt efter skoltiden, exempelvis som säljare, handlare eller marknadsförare, men det finns även möjlighet för dig att vidareutbilda dig inom högskola och yrkeshögskola.

Så arbetar vi

På inriktningen handel och service får du utveckla dina kunskaper om handel och administration. Service och kommunikation är viktiga delar och du kommer att bli duktig på att utföra arbetsuppgifter inom detta område. Du utvecklar också kunskaper om entreprenörskap och eget företagande. I årskurs 3 jobbar vi med Ung Företagsamhet som ger dig chansen att lära dig hur man startar och driver ett företag. Att driva ett företag inom UF utvecklar din kreativa förmåga, din förmåga att ta ansvar och din samarbetsförmåga. Flera av våra elever har drivit framgångsrika företag inom UF. Utbildningen ger dig också kunskaper om arbetsrätt, arbetsmiljö och diskrimineringsfrågor i arbetslivet.

Efter gymnasiet

Om du vill studera vidare efter gymnasiet, erbjuder Sturegymnasiet dig möjligheten att läsa in en grundläggande behörighet som kan ge möjlighet till högskolestudier.

Det är inte ovanligt att elever som gjort ett gott intryck under APL-tiden blir erbjudna anställning direkt efter studenten.

Utbildningen förbereder dig för yrken som:

Butikskommunikatör/Merchandiser • Butikssäljare • Egenföretagare • Entreprenör • Exponeringsdesigner • Kundservice • Näthandlare • Orderadministratör • Reception • Utställningsdesigner • Varumottagare

Inriktningar

Handel och service

Skolverket handels- och administrationsprogrammetlänk till annan webbplats

Ansökan till gymnasieskolan

Besök Handel-och administrationöppnas i nytt fönster