Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Teater - spetsutbildning med riksintag

Teaterinriktningen på Sturegymnasiet är en spetsutbildning. Det betyder att utbildningen håller hög kvalitet, samarbetar med högskolor och universitet samt välkomnar elever från hela landet. Som sökande behöver du inte ha några direkta förkunskaper i teater. För att få ett godkänt antagningsprov ska du visa förmåga att uttrycka dig med kropp och röst, förmåga att samarbeta och en vilja att lära dig mer om teater.

Så arbetar vi

På teaterinriktningen lär du dig att använda kropp och röst för att spela fram berättelser av olika slag inför en publik. Vi arbetar i fullt utrustade teaterlokaler där du får kunskap om hur scenografi, rekvisita, kostym, ljud och ljus kan användas i en scenisk produktion. Vi sätter upp föreställningar på skolans egna scener, men vi gör också samarbetsprojekt med Riksteatern, Teater Halland, Stadsbiblioteket, Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet och andra professionella scenkonstnärer.

Under utbildningen arbetar du med kritiskt tänkande, reflektion, demokratiska processer och mänskliga rättigheter, så att du aktivt kan vara med och forma framtidens samhälle. Du får också redskap för att utveckla dig själv.

Efter gymnasiet

Efter avslutande studier har du grundläggande behörighet till högskolan. Du kan söka högre utbildningar inom de estetiska ämnena, t ex Teaterhögskolan och Dramapedagogutbildningen. Du kan också söka högskoleutbildningar inom humaniora och samhällsvetenskap, t ex till lärare, polis, socionom, psykolog, jurist m fl.

Skolverket estetiska programmetlänk till annan webbplats

Ansökan till gymnasieskolan

Besök Teateröppnas i nytt fönster