Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Film - spetsutbildning med riksintag

Det här är en studieförberedande utbildning för dig med ett intresse för film och filmskapande. Här får du använda dina förmågor både praktiskt och teoretiskt. Du får möjlighet att utveckla och öka dina kunskaper inom den rörliga bildens berättande. Du kommer att jobba med allt från idé till färdig produktion i en kreativ miljö med professionell utrustning.

Så arbetar vi

Som en av två spetsutbildningar inom film i Sverige ger vi dig de bästa förutsättningarna för att lyckas. Vi som jobbar med utbildningen har lång teoretisk och praktisk erfarenhet inom området. Våra lokaler är byggda för att ge bästa möjliga produktionsförutsättningar, med bland annat en fullt utrustad film- och tv-studio. Vi samarbetar med Akademin Valandlänk till annan webbplats, Göteborgs universitetlänk till annan webbplats, samt Region Hallandlänk till annan webbplats (Ett regionalt utvecklingscentrum för film och rörligbild).

Efter gymnasiet

Filmutbildningen är riksrekryterande och efter examen har du som elev behörighet och kunskaper för högskolestudier inom främst de konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områdena.

Skolverket estetiska programmetlänk till annan webbplats

Ansökan till gymnasieskolan

Besök filmöppnas i nytt fönster