Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Dans - spetsutbildning med riksintag

Upplev den magi som finns i danssalen när elever och lärare skapar tillsammans. Vi har höga förväntningar på varandra och med ömsesidig respekt utvecklas du både som individ och som en i gänget. Om du vill stärkas som dansare, våga framträda inför andra eller växa som ledare i en grupp, har dansinriktningen mycket att erbjuda dig.

Så arbetar vi

Centralt för utbildningen är att ge fördjupade kunskaper inom scenkonstnärlig dans. Vår målsättning är att skärpa dina sinnen och utmana ditt intellekt. Genom hårt och lustfyllt arbete i vår stora danssal, utvecklar du din teknik i balett, modernt och jazz. Självklart får du ta del av olika influenser inom dansområdet, kopplade till utvecklingen i samhället. Sture är en smältdegel där kontraster möts.

Vår spetsutbildning innebär ett samarbete med danslärarutbildningen vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet. I möte med professionella utövare inom dansområdet får du utveckla ditt egna konstnärliga uttryck, genom skapande, reflektion och analys. Du får vara med om flera sceniska produktioner under din gymnasietid och öva på publikmöte. Vi erbjuder även några platser utan spets.

Efter gymnasiet

Allt detta erbjuder vi dig samtidigt som du förbereds för universitetsstudier och vidareutbildningar inom konstnärliga högskolor, men även till utbildningar som t.ex. psykolog, jurist, lärare och socionom.

Skolverket estetiska programmetlänk till annan webbplats

Ansökan till gymnasieskolan

Besök Dansöppnas i nytt fönster