Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Bild och formgivning

Vill du gå ett högskoleförberedande program som är varierande och spännande samtidigt som du får en kreativ och konstnärlig utbildning?

På inriktningen bild och formgivning vid estetiska programmet får du lära dig grunderna i måleri, teckning, skulptur, formgivning, digitalt skapande och skissteknik. Fördelen med bild och formgivning är bredden - du får en unik kompetens som fångar in både den moderna digitala tekniken och det praktiska hantverket. Samtidigt får du högskolebehörighet och kan söka vidare till många olika slags utbildningar.

”Här på Bild och formgivning kan vi vara oss själva, så vi får chansen att utveckla vår egen kreativitet och idé.” Evelyn Lindfors & Måns Lundqvist

Följ oss på FBlänk till annan webbplats och Instagramlänk till annan webbplats

Så arbetar vi

På Sturegymnasiet erbjuder vi två profiler inom inriktningen bild och formgivning – konst samt konst & design. I båda profilerna ingår kurser i bild, bildteori, estetisk kommunikation, form, formgivning och digitalt skapande. Fokus ligger på ditt eget skapande. Du får jobba med måleri, teckning, keramik, skulptur, foto, film, design, animering och mycket mer. Du får analysera och tolka bilder, planera och genomföra utställningar samt ta del av aktuella konstströmningar. Genom att arbeta med bild- och form lär vi oss mer om oss själva, vår samtid och vår historia.

Efter gymnasiet

Efter slutförd utbildning kan du gå vidare till såväl konstnärliga utbildningar som allmänna utbildningar på högskola och universitet. En del av våra elever har sökt sig till landets konsthögskolor, några satsar på en karriär inom spelutveckling och andra har istället valt att utbilda sig inom inredning, reklam eller mode. Men du kan även läsa vidare till yrken som lärare, socionom och polis. Möjligheterna är många!

Inriktningar:

Profil Konst

När du läser profilen konst får du utveckla din kreativitet, ditt konstnärliga uttryck och din hantverksskicklighet genom praktiskt bildarbete. Vi ägnar oss åt ett undersökande arbete med problemlösning i bild. Planering och produktion av bildarbeten med tydliga mål och öppna uppgifter med konstnärliga intentioner.

Vi arbetar med både traditionella material och metoder inom teckning, måleri och skulptur och i nya tekniker och medier. Vi planerar och utför bildprojekt och arbete i konstnärliga processer, presentation av färdiga arbeten och genomför konstprojekt och utställningar. Du ges möjlighet att utveckla din förmåga att ta ansvar för och driva dina egna arbetsprocesser.

Profil Konst & Design

Är du intresserad av både konst och design? Gillar du att rita och måla, men även skapa i andra material? Är du intresserad av att lära dig mer om Photoshop, InDesign och Illustrator? Då är profilen konst & design rätta valet för dig.

Här får du en bred estetisk utbildning där du kan utveckla dig inom både konst och design. Du kommer att få lära dig mer om design och formgivning i olika tekniker - både hantverksmässigt och digitalt. Exempel på arbetsområden kan vara allt ifrån inrednings- och modedesign, keramik och drejning, tygtryck, betonggjutning, smyckedesign och layout av trycksaker och logotyper. Du får även lära dig göra hemsida, blogg och webbshop.

Skolverket estetiska programmetlänk till annan webbplats

Ansökan till gymnasieskolan

Besök Bild- och formgivningöppnas i nytt fönster