Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Sturegymnasiet - den kreativa skolan

Sture är en mötesplats full av liv och personlighet, där skoltid och fritid går in i varandra. När du har dina stora intressen på schemat kan det vara svårt att slita sig och gå hem för dagen. Andra världar som flyter ihop på Sture är utbildning och karriär.

På Sturegymnasiet studerar blivande kockar, artister, skådespelare, psykologer, formgivare, dansare, säljare, regissörer och andra med kreativa framtidsdrömmar. Redan under gymnasieåren kommer du att skaffa dig praktisk erfarenhet och branschkontakter. Vi är också mycket stolta över att kunna erbjuda spetsutbildningar med riksintag inom musik , dans, teater och film.

Lokaler och utrustning

Sturegymnasiet har utbildning inom exempelvis medieproduktion, restaurang och scenkonst. Då krävs speciella lokaler och avancerad teknisk utrustning. I Mediteket finns teaterscen och dansstudio, såväl som tv- och musikstudio.

På skolan finns också en restaurang med tillhörande professionellt kök där restaurang- och livsmedelseleverna finslipar sina kunskaper, ibland för betalande gäster. All utrustning som behövs finns på plats.

Mycket av detta har du tillgång till även efter skoltid, och det är inte ovanligt att Stureelever stannar kvar efter lektionstid för att fortsätta med det kreativa skolarbetet eller förverkliga egna idéer. Du utrustas dessutom med en Chroomebook eller iPad som ett viktigt redskap i din utbildning.

Ät på Sture

Sture har två lunchrestauranger som är öppna för allmänheten. Förutom dagens lunch är våra evenemang Mårten gås under hösten, julborden i december och påsklunch under våren väldigt uppskattade. För meny, öppettider och bokningsinformation:

Restaurang Sture och Bistron.

Hitta hit

Adress:
Engelbrektsgatan 36, 30266 Halmstad