Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Sturegymnasiets bibliotek

Sturegymnasiet – den kreativa skolan – har ett populärt och välutrustat bibliotek bemannat med kunniga bibliotekarier och IT-tekniker! Sturegymnasiets bibliotek utsågs till "Skolbibliotek i världsklass" första gången våren 2019 och fick utmärkelsen igen 2020. Vi är den första skolan i Halland som fått denna utmärkelse!

Skolbibliotek i världsklass 2019 och 2020

På Stures mysiga bibliotek kan du få hjälp med det mesta som underlättar dina studier, allt från bok- och länktips till läroböcker. Här finns datorer till ditt skolarbete, tangentbord till iPad för utlån och bekväma fåtöljer. Alla nya elever får en biblioteksintroduktion för att du ska känna dig ”hemma” i ditt bibliotek.

Weliblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du söka efter böcker och i våra databaser, samt hålla koll på vad du har lånat.

Vi boktipsar gärna, både i biblioteket och i våra digitala kanaler.

På förmiddagar har vi förstärkning av en IT-tekniker som hjälper dig med allt som rör IT på Sture; inloggningar, iPads, Chrome Books, lärplattform, appar och så vidare.

Lyssna på böcker

Alla gymnasieelever i Halmstads kommun kan lyssna på sina läroböcker. Du behöver en app som heter Inläsningstjänstlänk till annan webbplats.

Du som har behov av särskilt stöd, kan få tillgång till inläst skönlitteratur via  Legimuslänk till annan webbplats. Prata med oss på bibblan.

Sturegymnasiets bibliotek hittar du på andra våningen i K-huset och vi har öppet alla skoldagar; måndag-fredag mellan kl. 8.30-15.00.

Vi som jobbar här är utbildade bibliotekarier och heter Ingegärd Brandt och Lina Bäcklin. Undrar du över något? Hör av dig till:

E-post: bibliotek.sture@halmstad.se

Tel. 035-13 79 76

Välkommen till bibblan!