Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Sture har ett skolbibliotek i världsklass!


Vi har fått utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass” som delas ut årligen av fackförbundet DIK. Vi är första skola i Halland!


En vill på detta sätt lyfta fram positiva exempel, eftersom alldeles för många elever i den svenska skolan helt saknar tillgång till skolbibliotek – fast det regleras i lag sedan 2011.


Vi har på olika sätt arbetat för detta i många år, första steget var att det måste finnas en plan för biblioteksverksamheten som gäller för hela förvaltningen, den antogs av nämnden i januari 2018.


En sådan här verksamhet skapar en inte själv, den växer fram i dialog med elever och lärare. Ett skolbibliotek blir inte en centimeter bättre än det som ansvarig rektor har som vision, och här har vi full stöttning av vår rektor Peter Hjelm. Det är glasklart för oss vad han vill ha; den bästa skolbiblioteksverksamhet som vår fantasi kan tänka ut till alla olika elevgrupper som finns på Sture.


Vi är också glada att räkna med skolans IT-tekniker Niclas Winterquist i vårt lilla arbetslag. Genom att vara tillgänglig varje dag i vår infodisk får eleverna snabb och säker hjälp, och vi kan lära oss mer om den digitala miljön.


Det känns väldigt roligt att få denna utmärkelse! Kan den dessutom se till att jag och Lina slipper att träffa nya elever som aldrig har satt sin fot på ett skolbibliotek förut – för att det helt enkelt inte fanns på deras grundskola, så blir det ännu bättre! Halmstads kommun har gjort jättemycket och utökat antalet skolbibliotekarier på grundskolan rejält de senaste åren, men vi vill att ALLA ska ha ett eget skolbibliotek.


Ingegärd Brandt & Lina Bäcklin
Bibliotekarier på Sturegymnasiet