Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Vård- och omsorgsprogrammet på Sannarpsgymnasiet

Vård och omsorgsprogrammet är för dig som vill arbeta med hälsa, omvårdnad, sjukvård och omsorg. Det vill säga inom områden där människan är i fokus. 

Att gå vård- och omsorgsprogrammet ger dig flera yrkesval. Du har möjlighet att få examen som undersköterska eller vårdbiträde, och du kan också läsa kurser som gör att du kan läsa vidare på högskola eller universitet.

Teori och praktik

När du går vård- och omsorg får du en varierad utbildning, eftersom praktiska övningar i vårdsalen varvas med teoretiska ämnen. Exempel på kurser som utbildningen erbjuder är anatomi, fysiologi, omvårdnad, psykiatri, hälso- och sjukvård, som varvas med bland annat matematik, engelska, svenska och historia.

Under fem veckor i varje årskurs gör du praktik. Praktiken kallas APL, arbetsplatsförlagt lärande. APL-platserna kan variera, men är vanligtvis inom äldreomsorgen, gruppbostäder och inom akutsjukvård eller psykiatri. Vi på skolan ordnar med APL-platser och handledare.

Efter gymnasiet

Utbildningen är en yrkesutbildning där du har möjlighet att läsa till högskolebehörighet. Efter studenten kan du arbeta inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård, psykiatrisk vård samt med personer med funktionsnedsättning, men också läsa vidare ifall du har valt kurser som ger dig behörighet.

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgsprogrammet på Sannarpsgymnasiet ingår i Vård- och omsorgscollegelänk till annan webbplats som visar att vår utbildning håller hög kvalitet.

Kurser på vård- och omsorgsprogrammet

Kurser på vård- och omsorgsprogrammet.

 

Kontakt

Är du intresserad att besöka oss för att se hur vår skola och vårt program fungerar får du gärna höra av dig.

Lärare:
Outi Nilsson, outi.nilsson@halmstad.se

Rektor:
Håkan Klarén, hakan.klaren@halmstad.se