Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Vård- och omsorgsprogrammet på Sannarpsgymnasiet

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet är för dig som gillar människor, vill arbeta med människor och vill hjälpa dem som behöver vård och omsorg. På programmet lär du dig om människokroppen och om hur den fungerar. Dessutom lär du dig om psykisk hälsa och om psykiska diagnoser.

Att gå vård- och omsorgsprogrammet ger dig många möjligheter. Teoretiska ämnen - som matematik, svenska och engelska - varvas med praktik. Därför kan du få både en yrkeskompetens och en högskolebehörighet när du har gått vård- och omsorgsprogrammet.

På vård- och omsorgsprogrammet lär dig hur hela människan fungerar - om kropp, psyke och själ - och om vad som händer när allt inte är i balans. Du får också lära dig om friskvård, till exempel om din egen hälsa och om grunderna i massage.

Teori och praktik

På vård- och omsorgsprogrammet får du varierade skoldagar eftersom de teorietiska ämnena varvas med de praktiska. I vårdsalen får du arbeta med hur man bäddar, sköter händer och fötter, borstar tänder och mycket mera. Senare under skoltiden får du kunskaper om, och intyg i, HLR (hjärt- och lungräddning). Med detta är du väl förberedd för att göra praktik på äldreboende, gruppboende och sjukhus.

Under gymnasietidern har du praktik under minst tre, kanske fyra, tillfällen. Praktiken kallas APL (arbetsplatsförlagt lärande) och är på fem veckor vardera.

Efter gymnasiet

Efter studenten kan du arbeta inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård, psykiatrisk vård samt med personer med funktionsnedsättning. Du kan också läsa vidare på högskolan eller universitet om du väljer de kurser som ger dig behörighet dit.

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgsprogrammet på Sannarpsgymnasiet ingår i Vård- och omsorgscollegelänk till annan webbplats som visar att vår utbildning håller hög kvalitet.

Kurser på vård- och omsorgsprogrammet

Kurser på vård- och omsorgsprogrammet.

Idrottsutbildning tillsammans med vård- och omsorgsprogrammet

Precis som våra andra program kan du välja någon av våra idrottsutbildningar tillsammans med vård- och omsorgsprogrammet ifall du vill.

 

Kontakt

Är du intresserad att besöka oss för att se hur vår skola och vårt program fungerar får du gärna höra av dig.

Lärare:
Outi Nilsson, outi.nilsson@halmstad.se

Rektor:
Håkan Klarén, hakan.klaren@halmstad.se