Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Handboll på Sannarpsgymnasiet

Idrottsutbildning-handboll på Sannarpsgymnasiet

Handboll i skolan utvecklar och förädlar unga handbollsspelare till färdiga elitspelare. Utbildningens mål är att du ska utvecklas till att tekniskt, taktiskt och fysiskt vara förberedda för spel på elitnivå. Individen ges möjlighet till förberedelse för spel på det internationella planet. Våra spelare ska klara av att kombinera studier och elitsatsning på sin idrott.

Nationell idrottsutbildning, NIU - Handboll

NIU-Handboll riktar sig till dig som vill ha en gymnasieutbildning samtidigt som du tränar mot att vara klar såväl tekniskt, taktiskt som fysiskt för spel på elitnivå.

På NIU-Handboll finns 12 platser per år. På NIU har du tre undervisningstillfällen per vecka i handboll under tre år. Det innebär att 400 poäng av ditt totala gymnasieutbud är kopplat till NIU.

Ansök till NIU-handboll

Ansök till NIU-Handboll senast 1 december genom att fylla i anmälanlänk till annan webbplats.

Platserna tillsätts genom provträningar och intervjuer. Elever som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ges företräde till utbildningen, oavsett föreningstillhörighet. Antagningen sker efter SHF:s kriterier och rekommendationer.

Lokal Idrottsutbildning, LIU-Handboll

LIU-Handboll riktar sig till dig som vill ha en gymnasieutbildning samtidigt som du utvecklas tekniskt, taktiskt och fysiskt inom din handboll.

På LIU finns obegränsat antal platser. På LIU har du två undervisningstillfällen per vecka under sammanlagt två år. Det innebär att 200 poäng av ditt totala gymnasieutbud är kopplat till idrottsprofil.

Ansök till LIU-Handboll

Antagningen sker via ditt gymnasieval och du antas på något av Sannarpsgymnasiets program som går att kombinera med idrott. När du väljer LIU ska du vid ditt gymnasieval ange "handboll" vid ansökan.

Spela handboll i Madrid

Du kan kombinera profilen Sannarp Europa med LIU och NIU. Det innebär att du studerar och spelar handboll en termin i Madrid. Gäller för dig som läser samhällsvetenskaps-, ekonomi- eller naturvetenskapsprogrammet.

Samarbete med HK Drott och Halmstad Handboll

Vi har ett väl utbyggt samarbete med HK Drott och Halmstad Handboll. Det gör att du under åren på Sannarpsgymnasiet får möjlighet att träna med elitspelare som kommer till oss och delar med sig av sina erfarenheter.

Instruktörer handboll.

Ansvarig handbollstränare: Thomas Sivertsson, thomas.sivertsson@halmstad.se

Elev om träningen på Sannarps handbollsutbildning

Amanda Kullenberg, handboll:

NIU:n för mig har varit väldigt lärorik och rolig! Kul att se utvecklingskurvan, hur den har förändrats positivt under de 3 åren, både i fysen och i handbollen.”

Citat från handbollsutbildningen på Sannarpsgymnasiet