Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Fotboll på Sannarpsgymnasiet

Idrottsutbildning på Sannarpsgymnasiet

Fotboll i skolan leder unga fotbollsspelare framåt i utvecklingen, dels som fotbollsspelare, men också som människor. Utbildningen stimulerar till ett livslångt intresse för fotboll som spelare, ledare eller tränare. Men viktigast är att ungdomar får uppleva och älska fotboll så länge som möjligt.

Så arbetar vi

Sannarpsgymnasiets fotbollsutbildningar ska ses som ett komplement till föreningarnas verksamhet, där huvuddelen av fotbollsutövandet bedrivs. I skolan fokuserar du på individuell utveckling inom fotbollens grundfärdigheter i spelförståelse, teknik, taktik och psykologi och på dina spetsegenskaper, till exempel utifrån din position. Utbildningen ger dig också kunskaper i träningslära och tävlingslära, det som kallas för "fotbollsfys". Du kommer även att få lära dig om fotbollens roll i samhället och fotbollens betydelse för folkhälsan.

Nationell Idrottsutbildning, NIU - Fotboll

Sannarpsgymnasiet har Halmstads enda NIU-fotbollsutbildning. NIU-Fotboll riktar sig till dig som vill ha en gymnasieutbildning samtidigt som du utvecklas för eliten i fotboll.

På NIU-fotboll finns, på rekommendation från Svenska fotbollsförbundet, 21 platser per år. På NIU har du tre undervisningstillfällen per vecka i fotboll under tre år. Det innebär att 400 poäng av ditt totala gymnasieutbud är kopplat till NIU.

Vanliga frågor och svar om NIU-fotboll.

Ansök till NIU-fotboll

Ansök till NIU-fotboll senast 1 decemberlänk till annan webbplats.

Platserna tillsätts genom provträningar och intervjuer. Elever som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ges företräde till utbildningen, oavsett föreningstillhörighet. Antagningen sker efter SvFF:s kriterier och rekommendationer.

Lokal Idrottsutbildning, LIU - fotboll

LIU-fotboll riktar sig till dig som vill ha en gymnasieutbildning samtidigt som du utvecklas tekniskt, taktiskt och fysiskt inom fotbollen.

På LIU-fotboll finns obegränsat antal platser. På LIU har du två undervisningstillfällen per vecka under sammanlagt två år. Det innebär att 200 poäng av ditt totala gymnasieutbud är kopplat till idrott

Ansök till LIU-fotboll

Antagningen sker via ditt gymnasieval och du antas på något av Sannarpsgymnasiets program som går att kombinera med idrott. När du väljer LIU ska du vid ditt gymnasieval ange "fotboll" vid ansökan.

Samarbete

Vi samarbetar med elevens förening för bästa utveckling och kontroll på belastning. Samarbetsavtal finns med elitklubben Halmstads BK.

Kontakt

Ansvarig fotbollstränare är Henrik Carlsson, henrik.carlsson@halmstad.se

Instruktörer fotboll

Elever om träningen på Sannarps fotbollsutbildning

”På Sannarp är träningen utmanande. Lärarna är bra på att ge individuell feedback. Jag gillar att innehållet utgår från teman”
Matilde Abrahamsson IS Halmia

”Det seriösa upplägget på Sannarp gav mig verkligen möjligheten att utvecklas”
Marcus Antonsson Malmö FF, fd Halmstads BK

”Att bli en elitidrottare handlar om så mycket mer än att bara vara en talang. Att ha förmånen att utveckla allt det teoretiska, taktiska och mentala som krävs, även på skoltid har absolut varit avgörande för mig.”
Amanda Johnsson-Haahr, Koppaberg/Göteborg FC

”För mig var det viktigt att skolan och klubben samarbetade så bra kring min utveckling inom fotbollen och kring mitt skolarbete”
Sead Haksabanovic, Malaga FC, fd Halmstads BK

”Fotboll på Sannarpsgymnasiet är utvecklande för spelarens individuella prestation, dessutom en rolig gemenskap”
Gabriel Gudmundsson, Halmstads BK

” Det är väldigt kul att ha möjligheten att kunna träna fotboll på skoltid. Speciellt med de lärarna vi har.”
Erik Ahlstrand, Halmstad BK

Citat om fotbollsträningen på Sannarpsgymnasiet