Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Idrottsutbildning på Sannarpsgymnasiet

Idrottsutbildning med individen i fokus

På Sannarpsgymnasiet har vi lång erfarenhet av att bedriva idrottsutbildningar och våra elever har framgångar både nationellt och internationellt. Vi är Halmstads största idrottsgymnasium med över 300 elever med idrottsval i sin utbildning. Vi har en väl utvecklad idrottsmiljö med utmärkta träningsförhållanden ett stenkast från skolan. Hos oss kombinerar du ditt gymnasieval med individuell utveckling i din idrott.

Så arbetar vi

För oss är det viktigt att se helheten och här är individens utveckling i fokus. För att förebygga skador, och kunna hjälpa dig om de uppkommer, har våra lärare kompetens inom idrottsskador. Alla är specialidrottslärare som är utbildade i idrott och hälsa i kombination med andra ämnen. Dessutom är samtliga lärare tränarutbildade på hög nivå i specialförbundens regi.

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning och dina studier bjuder vi på idrottsfrukost i samband med din träning på skolan. Går du NIU får du dessutom matlåda ifall du inte hinner hem mellan skolan och din klubbträning.

NIU och LIU

Du kan kombinera idrott och studier med antingen Nationell Idrottsutbildning, NIU, eller Lokal Idrottsutbildning, LIU.

Nationell Idrottsutbildning, NIU

NIU - Nationell Idrottsutbildning - är en förberedande utbildning mot elit. På NIU har du idrottskurser motsvarande 400 poäng av ditt totala gymnasieutbud. Det innebär att tre lektionstillfällen per vecka under tre år är avsatta mot din idrott.

På NIU behöver du ansöka senast 1 december. Antal platser är begränsade och uttagning sker med hjälp av provträningar och intervjuer. (För mer information, se under respektive idrott).

Lokal Idrottsutbildning, LIU

LIU - Lokal idrottsutbildning - har du idrottskurser motsvarande 200 poäng av ditt totala gymnasieutbud. Det innebär att två lektionstillfällen per vecka under två år är avsatta mot din idrott.

Om du vill gå LIU väljer du LIU och anger idrottsinriktning när du gör ditt gymnasieval. Vi erbjuder LIU i fotboll, handboll och i Crosstraining. I Crosstraining kan du utöva vilken idrott som helst, och är också för dig som helt enkelt gillar att träna.

Idrottsinriktningar på Sannarpsgymnasiet

Kombinera idrotten med ett gymnasieprogram

På Sannarpsgymnasiet kan du kombinera följande program med ditt idrottsval:

Språkval som erbjuds är spanska, tyska och franska.

Se filmen om våra idrottsutbildningar.