Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

IB - International Baccalaureate på Sannarpsgymnasiet

IB-programmet

Att gå IB-programmet ger dig en unik chans att få en internationell utbildning i världsklass. Efter att ha gått IB är du väl förberedd för både vidare studier och för livet. Ta chansen att gå IB på Sannarpsgymnasiet!

IB-programmet är ett internationellt program med all undervisning på engelska. Ett av målen med IB är att elever ska utvecklas till nyfikna, kunniga och omtänksamma världsmedborgare som hjälper till att skapa en fredligare och bättre värld. IB står för kunskap och kvalitet. Därför tar universitet och högskolor runt om i hela världen gärna emot elever som har gått IB-programmet.

Mer om IB-programmet

Hur IB på Sannarp är uppbyggt

På IB-programmet läser du först ett förberedande år - PreDP - innan du kommer in på själva Diploma Programme. Det ger dig goda kunskaper och tid att vänja dig vid att få undervisningen på engelska.

Mer om hur IB är uppbyggt.

Kurser på IB

På IB-programmet väljer du själv de sex ämnen du ska läsa. På det sättet kan du koncentrera dig på dina favoritämnen. Du kan antingen välja ämnen så att du får en naturvetenskaplig behörighet eller en samhällsvetenskaplig, men du kan också få en kombination av natur- och samhällsvetenskap.

Dessutom läser du de unika ämnena Theory of Knowledge (TOK) och Creativity, Activity and Service (CAS). Dessa ämnen syftar till att utveckla hela människan och att du ska förbättra förmågor som nyfikenhet, livslångt lärande, empati och acceptans.

Mer om ämnen på IB.

Mer om TOK, CAS och EE.

Learner Profile

Att gå på IB-programmet innebär inte bara att du ska få akademiska kunskaper, utan också att du ska utveckla egenskaper inom "Learner profile". Egenskaperna i "Learner profile" innebär alltifrån att vara balanserad till att vara omhändertagande. Syftet är att du ska utvecklas till en medkännande och ansvartagande världsmedborgare.

Mer om Learner Profile.

Efter IB-programmet

IB-programmet kan öppna dörrar till vilket yrke som helst. Du väljer dina favoritämnen och därmed kan du skapa en naturvetenskaplig utbildning, en samhällsvetenskaplig utbildning eller en kombination av de båda. Beroende på vilka ämnen du väljer kan IB leda dig till yrken som till exempel läkare, pilot och ingenjör eller till advokat, marknadsförare och ekonom.

De som går IB hos oss har ofta en dröm om att komma utomlands efter gymnasiet och våra elever har efter IB fortsatt sina studier i Australien, England, USA, Polen, Ungern, Danmark, med flera länder, men många har också studerat vidare i Sverige.

Antagningskrav på IB

För att komma in på IB-programmet, International Baccalaureate, krävs minst betyget C i engelska från grundskolan, samt minst samhällsvetenskaplig behörighet.

Kontakt

Är du intresserad av att beöka oss eller vill veta mer får du gärna kontakta
Lotta Hydén
IB Diploma coordinator,
lotta.hyden@halmstad.se

IB-citat, Linnéa

"I chose the IB because it encourages a global mindset. It promotes not only academically strong students but also emotionally mature and critical thinkers. It teaches me skills I will no doubt have the use of for the rest of my life."
Linnéa

Citat, IB

"Det som gjorde att jag fick upp ögonen för IB-programmet var att man efteråt har en enklare väg ifall man vill studera utomlands. Men det viktigaste är att jag kan välja de ämnen som jag tycker bäst om."
Viktor

"Undervisningen på IB är väldigt personlig, lärarna har bra koll på en. Förutom all kunskap jag får har jag dessutom blivit effektiv och bra på att planera."
Clara

"På IB får man tid att utvecklas och förstå på djupet. Vi har jättebra lärare som verkligen hjälper oss att lyckas. Därför får vi kunskap för livet."
Erik

"The IB is a very broad program with lot of learning possibilities. The fact that it is in English makes it the perfect opportunity for international studies after getting the IB-diploma."
Djem