Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ekonomiprogrammet på Sannarpsgymnasiet

Ekonomiprogrammet är för dig som är nyfiken på företagande, entreprenörskap och samhälle. Utbildningen ger dig en inblick i hur lagar och regler påverkar både företag och dig som privatperson. På ekonomiprogrammet kan du också prova på företagande genom UF - Ung Företagsamhetlänk till annan webbplats.

Till ekonomiprogrammet kan du välja profilen Sannarp Europa. Att gå Sannarp Europa ger dig en unik möjlighet att upptäcka värden, genom en termins studier på en svensk skola i London, Paris eller Madrid.

Om du gillar idrott kan du istället välja någon av våra idrottsutbildningar ifall du vill.

På ekonomiprogrammet får du insikt om viktiga och intressanta företeelser inom samhället, som till exempel om privatekonomi och om hur man fördelar de ekonomiska resurserna på bästa sätt i samhället.

Så arbetar vi

På ekonomiprogrammet är vi måna om att ha tät kontakt med omvärlden och dina framtida arbetsgivare. För att ge dig högsta kvalitet på din utbildning bjuder vi in föreläsare och representanter från näringslivet som ger dig en inblick i hur man till exempel leder ett företag, gör en affärsplan och hur man marknadsför en företagsidé.

Inriktningar

Det finns två inriktningar att välja mellan - ekonomi och juridik. Väljer du ekonomi ligger fokus på företagsekonomi och företagarens roll i samhället. På inriktningen juridik lär du dig analysera och förstå hur lagar styr privatliv, yrkesliv och affärsliv.

UF - Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet ger dig chansen att lära dig hur man startar och driver ett företag. Att driva ett företag inom UF utvecklar din kreativa förmåga, din förmåga att ta ansvar och din samarbetsförmåga. Flera av våra elever har drivit framgångsrika företag inom UF, som har fått flera utmärkelser.

Efter gymnasiet

Med ekonomiprogrammet får du en bred utbildning inom samhällvetenskap med fokus på samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik.

Exempel på yrken där ekonomiprogrammet ger en bra grund är jurist, advokat, förtagare, banktjänsteman, revisor, civilekonom och marknadsförare.

Kurser på ekonomiprogrammet

Kurser på ekonomiprogrammet.

Idrottsutbildning tillsammans med ekonomiprogrammet

Precis som våra andra program kan du välja någon av våra idrottsutbildningar tillsammans med ekonomiprogrammet ifall du vill.

Sannarp Europa tillsammans med ekonomiprogrammet

Till ekonomiprogrammet, med inriktning ekonomi, kan du koppla profilen Sannarp Europa.

Kontakt

Är du intresserad att besöka oss för att se hur vår skola och vårt program fungerar får du gärna höra av dig.

Lärare:
Jeanette Laursen, jeanette.laursen@halmstad.se

Rektor:
Håkan Klarén, hakan.klaren@halmstad.se

Citat, Ekonomiprogrammet

"På ekonomiprogrammet får jag läsa ämnen som jag är intresserad av och vill läsa, som till exempel företagsekonomi. Det är också roligt att man får omsätta det man lär sig till praktiska saker, som till exempel UF."
Zara

Citat, ekonomiprogrammet

"Jag är intresserad av ekonomi och vill kanske bli advokat. Då passar ekonomiprogrammet bra. Det är intressant att lära sig om lagar och regler samt om andra saker som är viktiga i samhället."
Victor