Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Vård- och omsorgsprogrammet på Sannarpsgymnasiet

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet är för dig som gillar människor, vill arbeta med människor och vill hjälpa dem som behöver vård och omsorg. På programmet lär du dig om människokroppen och om hur den fungerar. Dessutom lär du dig om psykisk hälsa och om psykiska diagnoser.


På vård- och omsorgsprogrammet lär du dig om hur hela människan fungerar. Vi tar upp hur psyket och själen fungerar och vad som händer när inte allt är i balans. Vi håller också på med friskvård, bland annat med din egen hälsa och med massage.

Teori och praktik

I vårdsalen får du och dina kamrater arbeta praktiskt med hur man bäddar, sköter händer och fötter, borstar tänder och mycket mera. Senare under skoltiden får du även kunskaper om, och intyg i, HLR (hjärt- och lungräddning). Allt detta för att du ska bli förberedd att göra praktik ute på något äldreboende, gruppboende och sjukhuset.

Du har minst tre, kanske fyra tillfällen, under gymnasietiden att göra praktik APL (arbetsplatsförlagt lärande) på fem veckor vardera.

Efter gymnasiet

Efter skolans slut och studenten kan du arbeta inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård, psykiatrisk vård samt med personer med funktionsnedsättning. Du kan också läsa vidare på högskolan eller universitet om du väljer de kurser som ger dig behörighet dit.

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgsprogrammet på Sannarp ingår i Vård- och omsorgscollegelänk till annan webbplats som visar att vår utbildning håller hög kvalitet.

Kontakt

Är du intresserad att besöka oss för att se hur vår skola och vårt program fungerar får du gärna höra av dig.

Lärare:
Outi Nilsson, outi.nilsson@halmstad.se

Rektor:
Håkan Klarén, hakan.klaren@halmstad.se


Kurser på vård- och omsorgsprogrammet.

Kurser och poängplaner för alla Sannarpsgymnasiets program, inriktningar och profiler.