Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Idrottsutbildning på Sannarpsgymnasiet

Idrottsutbildningar på Sannarp

Idrottsutbildning med individen i fokus

På Sannarpsgymnasiet har vi lång erfarenhet av att bedriva idrottsutbildningar med framgångar både nationellt och internationellt. Vi är Halmstads största idrottsgymnasium med över 300 elever som har idrottsval i sin utbildning. Hos oss kan du kombinera ditt gymnasieval med individuell utveckling i din idrott.

Vi har en väl utvecklad idrottsmiljö med utmärkta träningsförhållanden ett stenkast från skolan. Våra specialidrottslärare är utbildade lärare i idrott och hälsa i kombination med andra ämnen. Dessutom är samtliga lärare tränarutbildade på hög nivå i specialförbundens regi. För att förebygga skador, och kunna hjälpa dig om de uppkommer, har vi även kompetens inom idrottsskador.

För oss är det viktigt att se till helheten. Därför bjuder vi på en idrottsfrukost i samband med träningen. Går du NIU får du dessutom en matlåda ifall du inte hinner hem mellan skola och din klubbs träning. Allt för att få ut så mycket som möjligt av din träning och dina studier.

Du kan kombinera idrott och studier med antingen Nationell Idrottsutbildning, NIU, eller Lokal Idrottsutbildning, LIU.

Nationell Idrottsutbildning, NIU

NIU står för Nationell Idrottsutbildning. Det är en förberedande utbildning mot Elit. På NIU har du idrottskurser motsvarande 400 poäng av ditt totala gymnasieutbud. Det motsvarar tre lektionstillfällen per vecka under tre år som är avsatta mot din idrott. På NIU krävs ansökan 1 december, OBS! Friidrott senast 15 oktober, och uttagningar då antalet platser är begränsade. (För mer information, se under respektive idrott).

Lokal Idrottsutbildning, LIU

LIU står för Lokal idrottsutbildning. På LIU har du idrottskurser motsvarande 200 p av ditt totala gymnasieutbud. Det motsvarar två lektionstillfällen per vecka under två år. På LIU krävs att du aktivt väljer LIU och anger inriktning när du gör ditt gymnasieval. Antalet platser är obegränsade. (För mer information, se under respektive idrott).

De här idrottsinriktningarna kan du välja på Sannarp:

Kombinera idrotten med ett gymnasieprogram

Hos oss kan du läsa alla nationella program som Sannarpsgymnasiet erbjuder i kombination med ditt idrottsval:

Språkval som erbjuds är spanska, tyska och franska.

Titta gärna in på idrottsbloggenlänk till annan webbplats.