Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Idrottsutbildning på Sannarpsgymnasiet

Idrottsutbildningar på Sannarp

Prova-på-dagar på idrottsutbildningarna

Anmäl dig till någon av våra träningsdagar.

Idrottsutbildning med individen i fokus

På Sannarpsgymnasiet har vi lång erfarenhet av att bedriva idrottsutbildningar och våra elever har framgångar både nationellt och internationellt. Vi är Halmstads största idrottsgymnasium med över 300 elever som har idrottsval i sin utbildning. Hos oss kombinerar du ditt gymnasieval med individuell utveckling i din idrott.

Vi har en väl utvecklad idrottsmiljö med utmärkta träningsförhållanden ett stenkast från skolan. Våra specialidrottslärare är utbildade lärare i idrott och hälsa i kombination med andra ämnen. Dessutom är samtliga lärare tränarutbildade på hög nivå i specialförbundens regi. För att förebygga skador, och kunna hjälpa dig om de uppkommer, har vi även kompetens inom idrottsskador.

Så arbetar vi

För oss är det viktigt att se helheten. Därför bjuder vi på idrottsfrukost i samband med din träning på skolan. Går du NIU får du dessutom matlåda ifall du inte hinner hem mellan skolan och din klubbträning. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning och dina studier.

Du kan kombinera idrott och studier med antingen Nationell Idrottsutbildning, NIU, eller Lokal Idrottsutbildning, LIU.

Nationell Idrottsutbildning, NIU

NIU står för Nationell Idrottsutbildning. Det är en förberedande utbildning mot Elit. På NIU har du idrottskurser motsvarande 400 poäng av ditt totala gymnasieutbud. Det motsvarar tre lektionstillfällen per vecka under tre år som är avsatta mot din idrott. På NIU behöver du ansöka senast 1 december, OBS! Friidrott senast 15 oktober. Antal platser är begränsade och uttagning sker med hjälp av provträningar och intervjuer. (För mer information, se under respektive idrott).

Lokal Idrottsutbildning, LIU

LIU står för Lokal idrottsutbildning. På LIU har du idrottskurser motsvarande 200 p av ditt totala gymnasieutbud. Det motsvarar två lektionstillfällen per vecka under två år. På LIU krävs att du aktivt väljer LIU och anger idrottsinriktning när du gör ditt gymnasieval. Vi erbjuder LIU i fotboll, handboll och i Crosstraining. I Crosstraining kan du utöva vilken idrott som helst. På LIU är antalet platser är obegränsat.

De här idrottsinriktningarna kan du välja på Sannarp:

Kombinera idrotten med ett gymnasieprogram

Hos oss kan du läsa alla nationella program som Sannarpsgymnasiet erbjuder i kombination med ditt idrottsval:

Språkval som erbjuds är spanska, tyska och franska.

Titta gärna in på idrottsbloggenlänk till annan webbplats.

Se filmen om våra idrottsutbildningar.