Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

IB - International Baccalaureate på Sannarpsgymnasiet

IB-programmet

Att gå IB-programmet ger dig en unik chans att få en internationell utbildning i världsklass. Efter att ha gått IB är du väl förberedd för både vidare studier och för livet. Ta chansen att gå IB på Sannarpsgymnasiet!

Vad är IB?

IB är ett internationellt program med all undervisning på engelska. Ett av målen med IB är att elever ska utvecklas till nyfikna, kunniga och omtänksamma världsmedborgare som hjälper till att skapa en fredligare och bättre värld.

IB står för kunskap och kvalitet. Därför tar universitet och högskolor runt om i hela världen gärna emot elever som har gått IB-programmet.

Läs mer om vad IB-programmet är.

Unika ämnen

På IB-programmet väljer du själv de sex ämnen du ska läsa, ett från varje grupp i figuren nedan. Observera att grupp sex innebär att man väljer ytterligare ett ämne från antingen grupp tre eller fyra.

IB hexagon

I kärnan, ("the core"), finns de unika ämnena TOK och CAS. TOK och CAS är dels egna ämnen, men är också något som genomsyrar hela utbildningen. Ämnena syftar till att utveckla hela människan och att du ska förbättra förmågor som nyfikenhet, livslångt lärande, empati och acceptans. TOK utvecklar förmågan till kritiskt tänkande och är viktigare än någonsin för att kunna sortera information som sann eller falsk.

Läs mer om ämnena i kärnan.

Läs om ämnena på IB-programmet.

Hur IB på Sannarp är uppbyggt

På IB-programmet läser du först ett förberedande år - PreDP - innan du kommer in på själva Diploma Programme.

Läs om PreDp och Diploma Programme.

Learner Profile

Alla ämnen på IB-programmet genomsyras av att du ska utveckla egenskaper inom "Learner profile", alltifrån att vara balanserad till att omhändertagande. Syftet är att du ska utvecklas till en medkännande och ansvartagande världsmedborgare. Läs mer om Learner Profile.

Vad kan jag bli efter IB-programmet?

IB-programmet kan öppna dörrar till vilket yrke som helst. Du väljer dina favoritämnen och därmed kan du skapa en naturvetenskaplig utbildning, en samhällsvetenskaplig utbildning eller en kombination av de båda. Beroende på vilka ämnen du väljer kan IB leda dig till yrken som till exempel läkare, pilot och ingenjör eller till advokat, marknadsförare och ekonom.

De som går IB hos oss har ofta en dröm om att komma utomlands efter gymnasiet och våra elever har efter IB fortsatt sina studier i Australien, England, USA, Polen, Ungern, Danmark, med flera länder, men många har också studerat vidare i Sverige.

Antagningskrav på IB

För att komma in på IB-programmet, International Baccalaureate, krävs minst betyget C i engelska från grundskolan, samt minst samhällsvetenskaplig behörighet.

Kontakt: Lotta Hydén, IB Diploma coordinator, lotta.hyden@halmstad.se

Vill du skugga? Anmäl dig här.

Besök gärna IB-bloggen.länk till annan webbplats

Vi gillar IB

"Undervisningen på IB är väldigt personlig, lärarna har bra koll på en. Förutom all kunskap jag får har jag dessutom blivit effektiv och bra på att planera."

Clara, DP14

"På IB får man tid att utvecklas och förstå på djupet. Vi har jättebra lärare som verkligen hjälper oss att lyckas. Därför får vi kunskap för livet."

Erik, DP14

"The IB is a very broad program with lot of learning possibilities. The fact that it is in English makes it the perfect opportunity for international studies after getting the IB-diploma."

Djem, PreDp15