Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ekonomiprogrammet på Sannarpsgymnasiet

Ekonomiprogrammet på Sannarpsgymnasiet

Ekonomiprogrammet är för dig som är nyfiken på företagande, entreprenörskap och samhälle. Du får dels lära dig hur man startar och driver företag, men även hur man fördelare de ekonomiska resurserna på bästa sätt i samhället. Utbildningen ger dig en inblick i hur lagar och regler påverkar både företag och privatpersoner. På ekonomiprogrammet kan du prova på företagande genom UF.

Ekonomiprogrammet ger dig en bred utbildning inom samhällvetenskap med fokus på samhällsekonomi, företagsekonomi och juridik. Efter utbildningen har du en bra grund för fortsatta studier inom dessa ämnen och det samhällsvetenskapliga området på högskola och universitet.

Det finns två inriktningar att välja mellan - ekonomi och juridik. Väljer du ekonomi ligger fokus på företagsekonomi och företagarens roll i samhället. På inriktnigen juridik lär du dig analysera och förstå hur lagar styr privatliv, yrkesliv och affärsliv.

Precis som våra andra program kan du välja någon av våra idrottsutbildningar tillsammans med ekonomiprogrammet ifall du vill.

Till ekonomiprogrammet kan du också koppla profilen Sannarp Europa.

Välkommen att skugga hos oss!

Kurser på ekonomiprogrammetPDF.

Citat, Ekonomiprogrammet

"På ekonomiprogrammet får jag läsa ämnen som jag är intresserad av och vill läsa, som till exempel företagsekonomi. Det är också roligt att man får omsätta det man lär sig till praktiska saker, som till exempel UF."
Zara

Citat, ekonomiprogrammet

"Jag är intresserad av ekonomi och vill kanske bli advokat. Då passar ekonomiprogrammet bra. Det är intressant att lära sig om lagar och regler samt om andra saker som är viktiga i samhället."
Victor