Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Barn- och fritidsprogrammet på Sannarpsgymnasiet

Barn- och fritidsprogrammet på Sannarp

Barn- och fritidsprogrammet ger dig många möjligheter. Efter utbildningen kan du studera vidare på högskola ifall du vill, men eftersom det är ett yrkesprogram kan du också börja jobba direkt.

Programmet är rätt för dig som är nyfiken på hur människor fungerar och vill vara en förebild för andra. Du kommer att få varierande skoldagar, där teoretiska ämnen varvas med praktiska.

På barn- och fritidsprogrammet lär du dig om ledarskap, människors utveckling, pedagogik och kommunikation. I utbildningen ingår 16 veckors arbetsplatsförlagtlärande (APL) och du blir väl förberedd att leda grupper med vuxna, ungdomar och barn. Under APL är du ute i verksamheter och organisationer, för att använda dina kunskaper i verkligheten. Barn- och fritidsprogrammet är ett brett program, där många möjligheter finns efter utbildningen.

Efter avslutad utbildning är det många av våra elever som har fått möjlighet att arbeta vidare på en tidigare praktikplats, eller valt att läsa vidare på folkhögskolor eller högskola.

På Sannarp kan du välja mellan inriktningarna fritid och hälsa och pedagogiskt arbete.

Precis som våra andra program kan du välja någon av våra idrottsutbildningar tillsammans med barn- och fritidsprogrammet ifall du vill.

Välkommen att skugga hos oss!

Kurser på barn- och fritidsprogrammetPDF.

Titta gärna in på barn- och fritidsprogrammets blogglänk till annan webbplats.

Vi gillar BF

"Jag valde barn- och fritidsprogrammet för att jag alltid har tyckt om barn och vill gärna jobba med människor som vuxen! Här får man lära sig mycket om just barn och dessutom får vi prova på att jobba med detta på riktigt eftersom vi har en del praktik!"

Tilde, BF14

"Barn- och fritidsprogrammet är bra för mig för det är inte bara lektioner utan praktik också. Det är kul att praktisera på dagis! Jag tycker inte programmet är speciellt svårt att gå."

Srdjan, BF14