Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Barn- och fritidsprogrammet på Sannarpsgymnasiet

Barn- och fritidsprogrammet på Sannarp

Barn- och fritidsprogrammet ger dig många möjligheter. Efter utbildningen kan du studera vidare på högskola ifall du vill, men eftersom det är ett yrkesprogram kan du också börja jobba direkt.

Programmet är rätt för dig som är nyfiken på hur människor fungerar. Du lär dig att samarbeta, och får förståelse om både din egen och andras utveckling.

På BF får du varierande skoldagar, där teori varvas praktik.

Teori och praktik

I utbildningen ingår 16 veckors arbetsplatsförlagtlärande (APL) och du blir väl förberedd att leda grupper med vuxna, ungdomar och barn. Under APL är du ute i verksamheter och organisationer, för att använda dina kunskaper i verkligheten.

Så arbetar vi

På barn- och fritidsprogrammet lär du dig om ledarskap, människors utveckling, pedagogik och kommunikation. Även i de "vanliga ämnena", som till exempel svenska och matematik, märker du att du går på barn- och fritidsprogrammet. Vi samarbetar ofta inom flera olika ämnen, för att skapa ett sammanhang för dig.

På barn- och fritidsprogrammet har vi även många samarbeten utanför skolan. Till exempel har vi projekt med fritidsgården 035 där våra elever utvecklar sitt skapande. Våra elever besöker också förskolor för att läsa böcker för nyanlända barn.

BF-bloggenlänk till annan webbplats kan du se mer om våra olika projekt och samarbeten.

Efter gymnasiet

Barn- och fritidsprogrammet är ett brett program, där många möjligheter finns efter utbildningen. Med inriktningen fritid och hälsa kan du till exempel söka jobb på en idrottsanläggning som badvakt, eller läsa vidare till idrottslärare, dietist eller personlig tränare. Med inriktningen pedagogiskt arbete kan du till exempel söka jobb som elevassistent, eller läsa vidare till förskolelärare eller polis.

Efter avslutad utbildning är det många av våra elever som har fått möjlighet att arbeta vidare på en tidigare praktikplats, eller valt att läsa vidare på folkhögskolor eller högskola.

Inriktningar

På Sannarp finns inriktningarna:

Idrottsutbildning tillsammans med barn- och fritidsprogrammet

Precis som våra andra program kan du välja någon av våra idrottsutbildningar tillsammans med barn- och fritidsprogrammet ifall du vill.


Titta gärna in på barn- och fritidsprogrammets blogglänk till annan webbplats.

Välkommen att skugga hos oss!

Kurser på barn- och fritidsprogrammetPDF.

 

Elever om BF på Sannarp

Elevcitat-BF

BF är fantastiskt! Man får koppla samman APL:en med lärandet, det gör skolan både roligare och lättare!”
Lukas, BF18

”Lärarna på BF-programmet gör att skolgången blir mycket roligare. Varje elev får höras och synas, och de gör allt väldigt trivsamt!”
Sara och Alva, BF18

 ”Det bästa med Barn- och Fritid är praktiken! Eftersom inget är så praktiskt som en bra teori!"
Ludvig, BF18