Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Lärlingsutbildning

Lärlingsutbildning är inte ett eget program utan ett annat sätt att läsa ett yrkesprogram. Du gör hälften av din studietid i skolan och den andra halvan ute i arbetslivet. Du får erfarenheter, kunskaper och kontakter som kan göra det lättare för dig att få jobb efter gymnasiet.

Att välja lärlingsutbildning är att aktivt välja ett annorlunda, utvecklande och spännande sätt att lära. Utbildningen ger dig en fantastisk möjlighet att lära dig ett yrke direkt ute i arbetslivet, med de senaste kunskaperna, metoderna och teknikerna. På arbetsplatsen handleder kunniga yrkesmän och yrkeskvinnor dig.

Antalet utbildningsplatser är starkt begränsat till det antal arbetsplatser skolan kan skriva avtal med inom varje bransch.

Så arbetar vi

Utbildningen har samma innehåll och examensmål som den skolförlagda varianten. Behörighetskraven för att bli antagen är också desamma. Den stora skillnaden är ett annat sätt att lära. Du blir behörig för fortsatta studier på yrkeshögskola eller kan börja arbeta direkt. Du kan läsa in behörighet för högskola och universitet under studietiden.

Som lärling följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda både tidiga morgnar, kvällar och helger. Du jobbar 8-timmarsdag när du är på arbetsplatsen. Du kanske får längre till ”jobbet” än till skolan. Minst hälften av din utbildning sker på en eller flera arbetsplatser. Yrkeslärare från din utbildning ansvarar för ditt lärande när du är på arbetsplatsen och gör regelbundna besök där.

Som gymnasielärling har du din hemvist på Sturegymnasiet. Du går i en klass tillsammans med alla lärlingar från våra olika yrkesinriktningar. Tillsammans läser ni de gymnasiegemensamma ämnena.

Efter gymnasiet

Efter utbildningen är det vanligt att eleverna blir erbjudna fast arbete på sin praktikplats

Yrkesprogram du kan läsa som lärlingsutbildning