Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet passar dig som är teknikintresserad, kreativ, företagsam, klurig, social och kommunikativ samt vill ha en bred utbildning som ger dig möjlighet att läsa vidare. På Kattegattgymnasiet finns ny teknik och modern utrustning tillgänglig direkt på skolan. Genom samarbete med näringslivet får du insikt i vad framtiden har att erbjuda och du får även möjlighet att genom skuggning lära dig mer om olika tekniska yrken. Teknikprogrammet på Kattegattgymnasiet är en Teknikcollegecertifierad utbildning vilket innebär att vi har ett dokumenterat bra samarbete med näringslivet samt att utbildningen håller hög kvalitet.

Så arbetar vi

Undervisningen är ofta projektinriktad och du lär dig hantera och lösa problem samt att se samband mellan teori och tekniska lösningar. På teknikprogrammet får du arbeta både praktiskt och teoretiskt t.ex. med att skissa, formge, tillverka, programmera och utföra beräkningar. Andra kontakter med näringslivet, såsom jobbskuggning och studiebesök, är också viktiga inslag i utbildningen. Inför år två väljer du någon av våra inriktningar.

Inriktningar

Design och produktutveckling

Du får kunskap och färdighet i design och produktutveckling där design och konstruktion är centralt. Med ämnen som designprocess, CAD, konstruktion och entreprenörskap lär du dig arbeta från idé och design till färdig produkt. Du kommer att ta fram prototyper och färdiga produkter på skolan och i samarbete med företag.

Informations- och medieteknik

Du får kunskap i informations-, kommunikations- och medieteknik. Några andra ämnen du studerar är datorkommunikation, programmering, digitala media och webbutveckling. I samarbete med Högskolan i Halmstad och företaget Cisco kan du redan på gymnasienivå få chansen att ta ett CCNA-certifikat (CISCO Certified Networking Associate), vilket ger dig grundkunskaper inom dator- och nätverkskommunikation. Beroende på dina intressen kan du inrikta din utbildning mot nätverksteknik (CISCO) eller lära dig skapa interaktiva hemsidor.

Produktionsteknik

Du får kunskap och färdigheter i allt från produktion och automation till entreprenörskap. Med ämnen som industritekniska processer, mekatronik, CAD och produktionskunskap får du lära dig om kvalitet och automation samt om hur produktionslinjer styrs på företag.

Samhällsbyggande och miljö

Du får kunskap i arkitektur och samhällsbyggnad ur ett hållbarhetsperspektiv, med inslag av miljö- och energikunskap. Inriktningen behandlar byggande och miljöfrågor ur ett brett perspektiv – tekniskt, ekologiskt, estetiskt, ekonomiskt och socialt.

Teknikvetenskap

Du får kunskaper och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Detta är den givna inriktningen för dig som vill bli civilingenjör.

Efter gymnasiet

Teknikprogrammet är högskoleförberedande vilket ger dig möjlighet att studera vidare på högskola eller universitet. Möjliga framtida yrkesroller är bland annat formgivare, ingenjör, arkitekt, forskare, programmerare, webbutvecklare och projektledare inom industriverksamhet.

För dig som vill komma fortare ut i arbetslivet finns möjligheten att läsa ett fjärde tekniskt år på Teknikprogrammet och bli gymnasieingenjör.

Kontakt

Lärare: Ida Åstrand, ida.astrand@halmstad.se

Kurser på teknikprogrammet.

Skolverket, Teknikprogrammetlänk till annan webbplats

Ansökan till gymnasiet