Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet ger dig aktuella, verklighetsnära och allmänbildande kunskaper i ekonomiska och juridiska frågor, med fokus på företagande.

Diplomerad Gymnasieekonom (DGE)

Ekonomiprogrammet på Kattegattgymnasiet är certifierat för att utbilda ”Diplomerade Gymnasieekonomer”. Genom val kan du som elev på Ekonomiinriktningen utforma din utbildning så att du uppnår detta Diplom på vårt Ekonomiprogram. Den här utbildningen gör dig anställningsbar, studieklar och redo för företagandet. Läs mer om Diplomerad Gymnasieekonom på Kattegattgymnasiet i vår folder.PDF
Information om hur certifieringen går till.länk till annan webbplats

Starta ditt eget företag

Du läser flera gemensamma kurser och andra kurser inom ekonomi och juridik. Genom vårt samarbete med Ung företagsamhet (UF) får du prova på att starta ett företag på riktigt. Den möjligheten uppstår i olika kurser och kan även göras som gymnasiearbete under tredje året.

Inför årskurs 2 väljer du en av följande inriktningar:

Juridik

Juridikinriktningen ger dig kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och om hur den påverkas av internationell rätt. I kurser som filosofi, juridik och psykologi utvecklar du din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Ekonomi

Ekonomiinriktningen ger dig färdighet i att starta och driva företag. Du får kunskaper inom företagsekonomiska områden så som företagsekonomi, entreprenörskap, marknadsföring, redovisning, matematik, ledarskap och organisation. På denna inriktning kan du spetsa din utbildning genom att välja fördjupningen till ”Diplomerad Gymnasieekonom”.

Vad händer efter gymnasiet?

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande. Det ger dig möjlighet att studera vidare på högskola eller universitet, inom t.ex. juridik och ekonomi.
Möjliga yrken är marknadsförare, jurist, inköpare och redovisningskonsult, men också t.ex. lärare och polis. Har du valt att läsa och blivit Diplomerad Gymnasieekonom har du dessutom tagit ett stort steg mot ett framtida yrke.

Programstrukturen för ekonomiprogrammet på Kattegattgymnasiet.PDF