Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet ger dig aktuella, verklighetsnära och allmänbildande kunskaper i ekonomiska och juridiska frågor, med fokus på företagande.

Starta ditt eget företag

Du läser flera gemensamma kurser och andra kurser inom ekonomi och juridik. Genom vårt samarbete med Ung företagsamhet (UF) får du prova på att starta ett företag på riktigt. Den möjligheten uppstår i olika kurser och kan även göras som gymnasiearbete under tredje året.

Inför årskurs 2 väljer du en av följande inriktningar:

Juridik

Juridikinriktningen ger dig kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och om hur den påverkas av internationell rätt. I kurser som filosofi, juridik och psykologi utvecklar du din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Ekonomi

Ekonomiinriktningen ger dig färdighet i att starta och driva företag. Du får kunskaper inom företagsekonomiska områden så som företagsekonomi, entreprenörskap, marknadsföring, redovisning, matematik, ledarskap och organisation.

Vad händer efter gymnasiet?

Ekonomiprogrammet är högskoleförberedande. Det ger dig möjlighet att studera vidare på högskola eller universitet, inom t.ex. juridik och ekonomi. Möjliga yrken är marknadsförare, jurist, inköpare och redovisningskonsult, men också t.ex. lärare och polis.

Programstrukturen för ekonomiprogrammet på Kattegattgymnasiet.PDF