Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Att välja grundskola

Alla vårdnadshavare har rätt att önska vilken skola sitt barn ska gå i. Om man inte själva önskar en särskild skola blir barnet tilldelad en plats på den kommunala skola som barnet geografiskt tillhör.

Välja en annan kommunal grundskola

Val av annan skola för barn i årskurs 1-9 inför nästa läsår (än den skola som barnet geografiskt tillhör) görs mellan den 1 december och den 15 januari varje år. Observera att ansökan bara gäller för kommunala grundskolor i kommunen. Anmälan till förskoleklass görs i januari.

Välja en fristående grundskola

Man har rätt att välja skolgång i en fristående grundskola, men ansökan görs då direkt till berörd skola eftersom att de har sina egna regler och intagningsrutiner.  

Välja en grundskola i annan kommun

Man har också rätt att välja en grundskola i en annan kommun. Ansökan görs då direkt till berörd kommun. Det är den mottagande kommunen som avgör om eleven ska få en plats på någon av deras skolor.

Om man väljer en annan kommunal skola

Önskemål om annan skola uppfylls i den mån det är möjligt. Om skolan inte kan ta emot alla elever som valt den, så har elever som bor i närheten och geografiskt tillhör skolan förtur. Väljer man en annan skola än den som eleven normalt skulle gå i får man själv ordna resor till och från skolan.

Logga in med e-legitimation

Tänk på att du som vårdnadshavare måste ha e-legitimation för att kunna logga in i och göra ditt val av grundskola. Har du inte möjlighet att använda e-legitimation kan du få hjälp på Halmstad direkt.