• Halmstads webbplatser

Om skolan

Steningeskolan är en F–3 skola med ca 50 elever. I april 2020 flyttade vi in i nybyggda lokaler på Öhrnvägen i Steninge, som ligger nära både skog och hav. I våra nybyggda lokaler finns klassrum och mindre grupprum för olika aktiviteter. Lokalerna skapar tillsammans med skolgården rika möjligheter till en kreativ och lustfylld lärmiljö där alla barn ges möjlighet att utvecklas, känna trygghet och glädje

Det finns ett nära samarbete mellan förskoleklass, skola och fritidsverksamhet. På så sätt skapar vi gynnsamma förhållanden så att alla elever utvecklas, känner trygghet och glädje.

Efter årskurs 3 flyttas eleverna till Getingeskolan för att gå årskurs 4–9.

Gemensamt utvecklingsarbete

I Harplinge och Steninge har vi ett utvecklingsarbete med 1–12 års perspektiv som utgår från vår helhetsidé "Lärsyntesen" (Ledarskap + Erfarenheter + Medskapande + Kunskap = Utveckling + Lärande) och DIA-modellen. Vårt syfte är att alla ska känna möjlighet till ett reellt inflytande över utvecklingsarbetet i våra verksamheter vilket i sin tur skapar motivation, engagemang och ett ansvarstagande.

Delaktighet, inflytande och ansvar


Vi använder oss av DIA-modellen (Delaktighet, Inflytande och Ansvar). DIA- modellen ger barn och elever ett reellt inflytande över arbetssätt, arbetsformer och verksamhetens innehåll. Den möjliggör att man ser helheten i de olika skolformernas uppdrag och att följa läroplanernas intentioner samtidigt som verksamheten kvalitetssäkras.

Information till vårdnadshavare

Löpande information om vad som händer på skolan och om ditt barns lärande får du via lärportalen Unikum.

Lärportal – Unikum

Maten på skolan

Barnen får lunch i skolan. De som går på fritidshem får även frukost och mellanmål. Skolan har ett eget tillagningskök.

Se veckans matsedel

Sjukanmälan

Vårdnadshavare ska anmäla elevs frånvaro varje morgon i Skola24. Sjukanmäl även till fritidshemmet varje morgon innan skolan startar, om eleven går på fritids.

Sjukanmälan

Elevernas schema

Se schema

Elevhälsa och stöd

För att eleverna ska lära och utvecklas i skolan är det viktigt att de trivs och mår bra. Elevhälsan arbetar förebyggande och ser tillsammans med övrig personal till att eleverna får den hjälp och stöd de behöver.

Trivsel och trygghet

Vi bemöter alla elever och vuxna utifrån deras förutsättningar och behov. Alla ska sporras att växa och utvecklas positivt. Ingen ska bli diskriminerad, trakasserad eller utsatt för kränkande behandling. I vår plan mot diskriminering och kränkande behandling beskriver vi hur vi arbetar för att förhindra det på skolan. Kontakta skolan om du vill läsa eller veta mer om planen.