Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Furulundsskolans bibliotek

Välkommen till Furulundsskolans bibliotek! Jag som är skolbibliotekarie heter Catharina Sanjay Ohlsson och inte helt oväntat älskar jag att läsa. Eftersom jag är fullt och fast övertygad om att det finns en bok för alla, även om det är svårt att hitta något tillräckligt lockande ibland, hjälper jag dig gärna att hitta en bok som passar.

På Furlundsskolans bibliotek är det såklart fritt fram att sjunka ned i en skön fåtölj och läsa. Här finns även schackspel och det är en tacksam miljö att dra sig undan till när man vill ha en annan studiemiljö. Jag har inget tystnadskrav i biblioteket; man får sitta och prata med sina vänner här, bara man respekterar de som kommer in för att ha lugn och ro och anpassar sin ljudnivå därefter. Om man har önskemål på vilka böcker man tycker ska finnas i biblioteket tar jag gärna emot tips, samt tankar och idéer kring hur vi kan fortsätta utveckla skolans bibliotek tillsammans.

Förutom i biblioteket kommer du träffa på mig ute i klassrummen när jag har bokprat eller lektioner ibland annat källkritik och informationssökning. Ibland erbjuder biblioteket bokcirklar som du kan gå med i, och går du på högstadiet kan du även välja det som elevens val.

Du som elev eller vårdnadshavare kan själv ta reda på vilka böcker som finns på biblioteket genom att söka i biblioteketskatalogenlänk till annan webbplats.
Du kan även ta del av boktips m.m. på Halmstads skolbiblioteks gemensamma Instagramkonto – du hittar oss på halmstadskolbiblioteklänk till annan webbplats!

Biblioteket är bemannat måndagar till torsdagar.

Öppettider:
Måndagar - torsdagar: 8.30 – 15.00. Lunchstängt 12.30 – 13.00

Halmstads skolbibliotek är sedan 2019 hbtq-certifierade.