Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Furulundsskolans fritidshem

Furulundsskolans fritidshem består av fyra avdelningar med sammanlagt ca 240 elever. Avdelningarna heter Ovalen, Triangeln och Kvadraten och Mixklubben. Mixklubben riktar sig till de äldre fritidsbarnen från åk 3-5.

Öppettiderna är 06:30-18:30.

Frukost (klockan 07:30) och mellanmål (klockan 13:45-14:15) serveras i matsalen. På loven äter vi klockan 08.00. Barn som inte äter frukost är kvar på fritids.

För att öka elevernas trygghet och för att vi ska ha fokus på elevernas lärande över hela dagen följer respektive fritidspedagog samma elever över hela dagen. Det finns en fritidspedagog kopplad till varje klass i hela lågstadiet.

Fritidshemmets undervisning leds precis som skolans undervisning av ett antal verksamhetsidéer.

Kontakta fritids.

Förhållningsregler på fritids

Allergier
Tänk på att vissa barn kan ha allergier, var därför noga med vad ni skickar med för tilltugg. Allt som innehåller nötter är helt förbjudet i skolan/fritids.

Kläder
Extra kläder och regnkläder ska finnas på skolan/fritids. Tänk på att namna ditt barns kläder.

Mobil
Medtagen mobil ska ligga avstängd i väskan tills skoldagen/fritids är över. OBS! Skolan/fritids ansvarar inte för medtagna mobiler.

Leksaker
Leksaker stannar hemma.

Leka med kompisar
Om ditt barn ska följa med ett annat barn hem så kom överens om detta dagen innan och meddela personalen på morgonen eller fyll i lappen ”Följa med kompisar hem”.

Minderåring hämtar
Om en minderårig ska hämta ert barn måste ni fylla i en blankett att det är ok. Blanketten finns på fronter och på fritids.

Tystnadsplikt
Vi har tystnadsplikt. Om du berättar något i förtroende till personalen stannar det mellan er. Vi har dock anmälningsplikt vid misstanke om misshandel eller vanvård.

Sjukdom/Frånvaro
Om ert barn är sjukt, ring och meddela detta innan kl. 08.20. Om barnet blir sjukt på Furulundsskolans fritidshem kontaktar vi någon av föräldrarna som då får hämta sitt barn.

När får mitt barn inte vara på fritids?
När någon av vårdnadshavarna är ledig, föräldraledig eller arbetslös så ska ert barn vara hemma med er.

Lovplats
Ni har möjlighet att ansöka om lovplats för ert barn. Fråga gärna personalen om ni undrar över något.

Övrigt
Skulle här inte finnas någon personal på morgonen, lämna då ert barn på den andra avdelningen. Inför loven behöver vi veta hur många barn som kommer och det är viktigt att lämna in barnets schema i god tid. Detta på grund av att vi beställer lunchportioner innan loven och betalar för antal portioner vi beställt.