Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Anmälan till förskoleklass och fritidshem 2018

Anmälan till förskoleklass och fritidshem gör du via via e-tjänstenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Anmälningsprocessen för förskoleklass och fritidshem som görs via e-tjänsten innebär en smidig och säker hantering av din anmälan. Är du osäker på hur du ska logga in i e-tjänsten, se instruktionen så här loggar du in i e-tjänstenPDF.

Anmälan till läsåret 2018/2019

Anmälan sker under perioden 8-31 januari 2018. Du som är vårdnadshavare och har ett barn som ska börja i förskoleklass läsåret 2018/2019, eftersom det är obligatoriskt från och med 1 januari 2018, får information om detta i god tid innan anmälan startar.

Om ditt barn ska fylla sex år kommer det att få en reserverad plats i förskoleklass på en kommunal skola i det elevområde där ni bor. Denna plats kan du "Tacka ja" eller "Tacka nej" till och i e-tjänsten kan du även lämna "Önskemål om annan skola".

Anmälan till fristående skolor

Även anmälan till fristående skolor ska registreras i e-tjänsten. De fristående skolorna har dessutom egna köer som barnet måste vara registrerat i vid intresse.

Om du önskar annan skola än den reserverade

Om du inte vill att ditt barn ska gå på den skola där barnet har en reserverad plats ska du i e-tjänsten lämna önskemål om annan skola. Observera att vi inte kan garantera en plats på den önskade skolan. Skulle du inte få något av dina önskade alternativ har du kvar den reserverade platsen.

Vid önskemål om annan skola än den i närheten av bostaden har vårdnadshavare själva ansvar för att eleven kommer till och från skolan. Observera att ingen skolskjuts ordnas av kommunen i detta fall.

Fritidshemsplats

Är ditt barn berättigad till och i behov av fritidshemsplats ska du ansöka om det i samband med förskoleklassanmälan.

Detta behöver du för att använda e-tjänsten

Se till att du har en e-legitimation. Har ditt barn två vårdnadshavare är det viktigt att tänka på att båda behöver e-legitimation. Här kan du läsa mer och skaffa legitimationenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om du inte redan har en e-legitimation. På Skatteverkets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du också hitta länkar och information om e-legitimation. Har du ingen e-legitimation kan du få hjälp med anmälan, se nedan.

Behöver du hjälp att anmäla ditt barn?

Det snabbaste och enklaste sättet att anmäla ditt barn till förskoleklass och fritidshem är via vår e-tjänst. Har du ingen e-legitimation eller behöver hjälp med din anmälan kan du ta hjälp av Halmstad direkt.