Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Om Steninge förskola

Om förskolan

Vår förskola har barn i åldrarna 1-4 år och vi har vår verksamhet i en suterrängvilla, med gott om plats både inne och ute i den fina kuperade trädgården. En trädgård som tillsammans med den omgivande miljön ger oss stora möjligheter att arbeta genom ett naturvetenskapligt förhållningssätt, vilket genomsyrar vår verksamhet.

Vägledande samspel

I vårt arbete med att möta varje barn influeras vi av arbetsmodellen "Vägledande samspel" som baseras på modern utvecklingspsykologi, teorier om lärande och samspel.

Delaktighet, inflytande och ansvar

Vi använder oss av DIA-modellen (Delaktighet, Inflytande och Ansvar). DIA- modellen ger barn och elever ett reellt inflytande över arbetssätt, arbetsformer och verksamhetens innehåll. Den möjliggör att man ser helheten i de olika skolformernas uppdrag och att följa läroplanernas intentioner samtidigt som verksamheten kvalitetssäkras.

I Harplinge och Steninge har vi ett utvecklingsarbete med 1-12 års perspektiv som utgår från vår helhetsidé "Lärsyntesen" (Ledarskap + Erfarenheter + Medskapande + Kunskap = Utveckling + Lärande) och DIA-modellen. Vårt syfte är att alla ska känna möjlighet till ett reellt inflytande över utvecklingsarbetet i våra verksamheter vilket i sin tur skapar motivation, engagemang och ett ansvarstagande.