Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Medicinering på förskolan

Vår policy är att inte medicinera barn för akuta sjukdomar. Barnets behov, inte vårdnadshavare och inte personalens behov, är avgörande för hur vi ska hantera dessa frågor.

Har barnet kroniska sjukdomar som exempelvis diabetes eller astma, medicinerar vi efter genomgången instruktion eller utbildning.

Vid infektioner som kräver penicillinbehandling ber vårdnadshavaren barnläkaren skriva ut doser som ska tas två gånger om dagen. Då barnet är smittfritt och bedöms orka med förskolvistelsen kan barnet vara på förskolan. Om penicillin bara kan tas tre gånger om dagen ger vi medicin om den doserats i exempelvis medicinspruta/ medicindosett och lämnas i en påse på morgonen med barnets namn och personnummer på påsen.

Du som vårdnadshavare ansvarar för medicineringen och vi lämnar inga garantier exempelvis att komma ihåg, men gör naturligtvis allt för att göra det. Vi medicinerar inte barn med feber och värk. Om febern kommer under dagen gör personalen en bedömning om vårdnadshavare ska kontaktas. En avvägning mellan hur lång tid det är till hämtning och barnets allmäntillstånd görs. Utgångspunkten är att febriga barn ska vara hemma.

Magmedicin som tex Movicol och Lactulos ges på morgonen av föräldrar och av personal vid övernattning.

Vi medicinerar inte mot hosta. Har barnet så allvarlig hosta att de behöver hostmedicin, ska barnet vara hemma.

Tänk på att tempot på förskolan är högre än hemma och att det påverkar barns allmäntillstånd. Ett barn som synes piggt hemma kan bli trött av förskolevistelsen. Det är alltid personalen som gör bedömningen om barnet kan vara på förskolan.