Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Avdelning Björken Österängs förskola

På Björken finns det barn i 3-6 års åldern tillsammans med 2 förskollärare och 1 barnskötare. På Björken ser vi lek och lärande som samma sak. Vi uppmuntrar barnen att prova själva i så stor utsträckning som möjligt i många olika situationer som till exempel lek, matsituation, av- och påklädning mm.

Föräldrakontakt

Vi har en god kontakt som bl.a. innebär utvecklingssamtal, föräldramöten och en vernissage senare under våren då barnen kan visa föräldrarna vad vi har utforskat och skapat tillsammans under terminen. Björken är en avdelning som utgår utifrån barnens nyfikna frågor. Att ha tilltalande och tillåtande lärmiljöer ser vi som en självklarhet där skapandet ofta står i fokus.

Förskolans arbete med språk

Vi arbetar med språket över hela dagen på olika sätt. Till exempel att sätta ord på känslor och använda så många ord och begrepp som möjligt i olika situationer. Vi kommer i kontakt med många nya ord i samband med vårt tema. Vi tar tillvara på möjligheterna med att vi är en mångkulturell förskola och talar ofta om vad olika ord heter på olika språk.