Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Om Kvarngränds förskola

Kvarngränds förskola inriktar sig mot sagor. Temat "All världens sagor" har förskolan arbetat med i flera år.

Genom att introducera sagan för barnen kan man arbeta med samtliga av målen i förskolans läroplan. Vi använder oss av skapande bild, drama, musik och IT-teknik med mera. Vårt syfte med detta tema var från början att lyfta likheter och olikheter. Vi lever i ett mångkulturellt samhälle och vi ville fokusera på värdegrunden. Aldrig kunde vi från början ana att vårt tema skulle komma att tjäna så många olika syften.

Med sagan som redskap kan vi på ett roligt och utmanande sätt arbeta för att nå våra mål. Från varje världsdel finns sagor som fängslar alla, från de minsta till de största av våra barn. Det faller sig naturligt att dra paralleller från de olika världsdelarna och sagorna till barnens egen livsvärld. Utifrån deras intresse hittar vi projekt som vi kan fördjupa oss i.

Vårt tema har lett till många glada skratt och härliga upplevelser. Det har med åren blivit många projekt som har inspirerat och engagerat barnen, föräldrarna och oss pedagoger väldigt mycket. Vi känner att så länge lusten och glädjen finns kvar, så länge lever vårt projekt All världens sagor vidare.

Kvarngränds förskolas vision

Förskolans vision är "Jag ska varje dag bli sedd, få lyckas och kunna påverka min situation i en trygg och stimulerande miljö".

Viktigt för förskolan är att erbjuda barnen möjlighet till att upptäcka, utforska, undersöka och reflektera. Och så klart att vi lyssnar på varandra och har roligt tillsammans. Viktiga nyckelord för förskolan är samarbete, samspel, vi ska vara goda förebilder, vi ska utveckla den empatiska förmågan, ansvarsfullhet, självkänsla, självtillit, delaktighet och inflytande.