Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Avdelning Violen Klackerups förskola

Samling varje morgon

Varje förmiddag har vi samling. Barnen har en egen kudde/dyna som de har tagit med sig hemifrån för att sitta på vid samlingen. Vi börjar varje samling med att sjunga. I samband med samlingen äter vi frukt och smörgåssnittar.

Barnen är ute mycket

Vi använder vår utemiljö som den tredje pedagogen. Vi planerar och skapar aktiviteter som tar tillvara på de naturliga fenomenen och årstiderna. Vi har som mål att gå på korta promenader/utflykter i närområdet för att "upptäcka världen" utanför förskolans när tillfälle ges.

Gymnastik/rörelse

En dag i veckan (eller när barnen visar intresse) har vi gymnastik/rörelselekar. Vi sjunger och dansar, tränar motoriken och koordinationen.

Upptäcka, uppleva och lära

Upptäcka, uppleva, lära är tre ord som speglar vår verksamhet. Vi upptäcker och upplever tillsammans i vardagen situationer och planerade aktiviteter.
Tillsammans lär vi oss nya saker varje dag!

Barnen får öva på sin sociala kompetens

Vi arbetar mycket med barnens sociala kompetens. Vi arbetar också mycket med turtagning, samförstånd och ömsidighet. Barnen får många tillfällen till att använda och öva sin sociala förmåga i vardagliga situationer. Leken är ett utmärkt tillfälle att utöva samspel och hur vi bemöter varandra.