Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

För barn och föräldrar

Hämtning och lämning

Föräldrar följer sitt barn in på förskolan och meddelar pedagogerna att man kommit. Meddela alltid om det är någon annan än vårdnadshavare som hämtar på förskolan. Ring gärna om ni undrar över något efter lämning eller för att höra hur det är med ditt barn. Om ditt barns vistelsetid ändras meddela detta snarast. Förskolan har gemensam öppning och stängning på en avdelning i vardera hus.

Inskolning

Ditt barn får ett erbjudande om placering på Kimbogårdens förskola. Om ni väljer att tacka ja till platsen så placeras ert barn på en avdelning. Inskolning sker i samråd med vårdnadshavare. När ditt barn hunnit vara hos oss en tid har vi ett uppföljningssamtal av inskolningen.

Om ditt barn blir sjukt

Om ditt barn är sjukt vill vi att ni meddelar oss så fort som möjlig. Meddela oss också när barnet ska komma tillbaka.

Barnets allmäntillstånd och smittorisken avgör om barnet kan vara på förskolan. Det är viktigt att ert barn klarar av att delta i verksamheten under en hel dag. För att undvika smittspridning rekommenderar vi att även syskon till sjukt barn är hemma.

Föräldrar på förskolan

Du som förälder är välkommen att vara med på förskolan när du vill och kan. Meddela oss innan du kommer. Varje avdelning anordnar former av föräldrasamverkan. På våren har vi utvecklingssamtal, oftare om önskemål finns.

Vistelsetid på förskolan

Förskolan erbjuder barn till föräldralediga och arbetssökande föräldrar möjlighet att vara 15 timmar på förskolan i veckan. Utifrån personalens schema, fortbildnings- och reflektionstid så ges det ett och ibland två alternativ att välja på. Hör med din avdelning vad som erbjuds just nu.

Läs mer om hur du ändrar barnets vistelsetid. 

Kläder efter väder

Varje barn har en korg vid sitt fack och där ska det finnas extrakläder. Alla barn ska ha regnkläder för att kunna vara ute i alla väder. Kläderna ska vara namnade

Följ Kimbogårdens förskola på Instagram