Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

För barn och föräldrar

Förskolans öppettider

Förskolan öppnar klockan 06.30 och stänger klockan 18.00, vid behov till klockan 18.30. I samband med öppning och stängning samarbetar personalen mellan avdelningarna vilket innebär att förskolan öppnar och stänger på en avdelning.

När ditt barn ska börja på förskolan

Att börja på en förskola innebär en stor förändring för ditt barn och därför är det viktigt med inskolning. I början av inskolningen får barnet stanna en kort stund tillsammans med vårdnadshavare för att bekanta sig med miljön. Efterhand kan barnet stanna själv någon del av dagen.

Under inskolningen är samarbetet mellan förskolan och vårdnadshavare oehört viktigt. Tillsammans kommer det att samarbetas under flera år kring barnet.

Överskolning, från en avdelning till en annan, sköts av pedagogerna och vårdnadshavare är välkomna i samband med överskolningen.

Vila på förskolan

Barn som behöver som under dagen på förskolan gör detta utomhus i vagnar alternativt inomhus på madrasser. Om barnet har napp, kramdjur eller något annat som barnet känner sig trygg med får det gärna tas med till förskolan.

Kläder

Barnen bör ha oömma kläder, både för inomhus- och utomhuslek. Det underlättar för alla om kläderna är märkta. Vi är utei all väder så därför behövs stövlar och regnkläder. Ett extra ombyte är bra att ha liggandes i barnets fack.

Födelsedagsfirande

Inbjudan till kalas eller liknande får inte lämnas ut på förskolan utan sköts från hemmet. Födelsedagar uppmärksammas på förskolan.

Sjukanmälan

Om barnet inte kan komma till förskolan som planerat ska detta anmälas via telefon eller sms.