Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Om Granitens förskola

Avdelning Rubinen

På avdelning Rubinen går det barn i åldrarna 1-3 år. På Rubinen vill vi att barnen ska känna sig trygga och att föräldrar och barn skall känna glädje över att komma hit. Vi jobbar varje dag med empati, social kompetens och att barnen skall vara rädda om varandra. Vi försöker vara ute varje dag, oavsett väder. De barn som behöver vila gör det utomhus.

Avdelning Smaragden

På smaragden vill vi att vår utemiljö ska vara en spännande plats för lärande, utveckling och lek där barnen får möjlighet att utveckla och undersöka naturvetenskapliga fenomen. 

Vi bedriver ett projekt tillsammans med en förskola i Polen. Genom projektet vill vi att barnen ska få en förståelse och omtanke för sina medmänniskor, ge konkreta upplevelser av likheter och olikheter i människors uppfattning och levnadssätt. Det ger barnen möjlighet att på ett konkret sätt skapa och kommunicera med hjälp av multimedia och informationsteknik

Matglädje, doft och smak på förskolan

Förskolan har ett eget kök som tillagar god och näringsriktig mat till barnen. På förskolan serveras barnen frukost, lunch och mellanmål. Alla barn får tillgång till god och näringsriktig mat. Maten ska locka till att våga prova nya smaker och konsistenser. Kocken jobbar medvetet med att använda lite eller inget socker, rätt sorts fett och att erbjuda frukt och många olika sorters grönsaker till alla måltider. Frukost serveras klockan 08.00, lunch klockan 11:30 och mellanmål klockan 14:30.