Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

För barn och föräldrar

Förskolans öppettider

Förskolan öppnar klockan 06:30 och stänger klockan 18:30. Förskolan har stängt lördagar, söndagar och helgdagar.

Öppning och stängning sker på avdelningen Björken. Övergången ifrån Björken till de andra avdelningarna sker vid klockan 07:30 och den gemensamma stängningen sker från cirka klockan 16:00-16:30 till 18:30.

Om ditt barn till exempel var ledsen på morgonen och du vill veta hur det gått får du gärna ringa till förskolan under dagen och prata med oss som arbetar eller med ditt barn.

När barnet är sjukt

Om barnet är sjukt vill vi att ni meddelar oss på förskolan så fort som möjligt. Meddela oss också när barnet ska komma tillbaka, senast samma morgon som ditt barn kommer tillbaka till förskolan.

Vid till exempel feber och maginfluensa ska barnet vara hemma en ”frisk dag” efter sjukdomen. Detta för att ditt barn ska orka med tempot som är på förskolan innan det kommer tillbaka. Vid maginfluensa stannar eventuella syskon hemma för att minska smittspridningen. Barnet ska vara symtomfritt i 48 timmar efter sista kräkning/diarré innan det kommer tillbaka till förskolan.

Personal på förskolan

På förskolan arbetar pedagoger, förskolelärare och barnskötare. Vi har även en kock som lagar vår mat. Personalen har arbetslagsplanering 2,5 timme varannan vecka. Lönnen på måndagar, Eken på tisdagar och Björken på onsdagar. Vid dessa tillfällen kommer två planeringsavlösare och har hand om barngruppen.

När ditt barn ska börja på förskolan

Inskolningen har vi enligt ett schema som är under en veckas tid.

Besök förskolan

Du som förälder är välkommen att vara med på förskolan när du vill och kan. Meddela oss innan du kommer. Varje avdelning har luciafirande då föräldrar är välkomna. Vid midsommar får de som kan delta i vårt firande. Varje avdelning har föräldramöte och utvecklingssamtal minst en gång per år.

Hämtning och lämning

Förälder följer sitt barn in på förskolan och meddelar personalen att man har kommit. Det samma gäller vid hämtning.

Meddela alltid om det är någon annan än föräldern som hämtar på förskolan. Detta kan meddelas per telefon, via en skriven lapp eller möte med personal.

Om ditt barns vistelsetid ändras, meddela detta senast samma morgon så vi vet hur dagens måltider ser ut till antalet.

När du och ditt barn ska ha ledigt och/eller semester

Såväl vårdnadshavare som barn mår bra av en sammanhängande ledighet. Detta innebär att lediga vårdnadshavare = lediga barn.

Det kan bli aktuellt att ditt barns förskola stänger under sommarperioden. Har du och ditt barn behov av omsorg under den tiden får ni erbjudande om verksamhet på annan avdelning/förskola.

Här kan du läsa mer om förskolans stängningsdagar.

Att tänka på som förälder

Vid ändrade förhållanden beträffande arbetsplats, arbetstider, adress eller telefonnummer är det väldigt viktigt att ni så fort som möjligt anmäler detta till förskolan.

Godis och pengar stannar hemma. Om ditt barn har leksaker så får de visas för kompisarna men lämnas sen i barnets fack i hallen.

Föräldrarna står för barnens blöjor, personalen sätter upp lapp när de behöver fyllas på.

Glöm inte att ta hem era barns färdiga alster som ligger i deras fack. Barn är stolta över det som de har gjort.

Måltider på förskolan

Frukost serveras klockan 08:00, lunch klockan 11:30 och mellanmål klockan 14:30. Försök att lämna och hämta så att det inte stör vid måltiderna. Om ditt barn har någon allergi finns det en särskild blankett som ska fyllas i och lämnas till kocken.

Vila på förskolan

På förskolan sover barnen inne på madrasser. Meddela om barnet behöver ha napp, gosedjur eller annat som underlättar för barnets insomning.

Kläder efter väder och för ombyte

Varje barn har en korg vid sitt fack där det bör finnas extrakläder. Alla ska ha regnkläder och stövlar. Kläderna får gärna vara ”namnade” då de lätt förväxlas och hamnar i fel fack.

Personalen på förskolan har tystnadsplikt

All personal på förskolan har tystnadsplikt förutom när det finns misstankar om vanvård eller misshandel. Då har personalen så kallad anmälningsplikt som innebär att de måste anmäla detta till polis och/eller sociala myndigheter.

Trygghet och arbetsro

Trygghet och arbetsro kan innebära många saker. En del av det är bland annat arbetet mot kränkande behandling. På Furets förskola har vi utarbetat en plan mot diskriminering och kränkande behandling. Hela förskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling ska finnas i pappersformat på varje avdelning. Fråga gärna personalen efter den om du vill läsa mer.

Synpunkter och klagomål

Högst upp på denna sida under "Kontakta oss" kan du lämna en synpunkt om du har synpunkter/klagomål på verksamheten.

Så ändrar du barnets tid på förskolan

De föräldrar som är arbetssökande eller föräldralediga kan lämna sitt barn 15 timmar i veckan, så kallad allmän förskola. På Furets förskola kan man välja mellan att lämna klockan 09:15-12:15 alla dagar, eller klockan 09:00-14:00 tre dagar i veckan, vilka dagar kan variera mellan avdelningarna. Här kan du läsa mer om hur du ändrar barnets tid på förskolan.

Så säger du upp barnets plats på förskolan

Här kan du läsa mer om hur du säger upp barnets plats på förskolan.