Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Vistelsetid på förskola

Du som vårdnadshavare som arbetar eller studerar har rätt att lämna barn på förskolan den tiden du arbetar eller studerar, inklusive skälig restid till och från arbete eller skola.

Om du är arbetslös eller föräldraledig har du rätt att lämna barn på förskolan 15 timmar per vecka. 

Om du har semester eller annan ledighet är ditt barn också ledigt.

Allmän förskola

Alla barn mellan 3-5 år har rätt till allmän förskola. Barn som har allmän förskola får vara på förskolan 15 timmar i veckan mellan 1 september - 31 maj med undantag för jullovet.

Ändra schema

Du ska registrera nytt schema i e-tjänsten när dina arbets- eller studietider ändras. Om du ändrar ditt schema med kort varsel ska du även meddela personalen på förskolan.

Kommunen har rätt att kontrollera din arbets- eller studietid med din arbetsgivare eller utbildningsanordnare.

Förskolornas öppettider

De kommunala förskolornas ordinarie öppettider är klockan 06.30-18.30. Det finns även förskolor med utökade öppettider och förskola/fritidshem som har öppet dygnet runt.

 • Hur registrerar jag mitt schema?


  Har du samma schema varje vecka registrerar du för en vecka som sedan rullar tills du lägger in ett annat schema. Om du har olika tider vecka för vecka registerar du för de antal veckor som du vet tiderna för. Vid tillfälliga ändringar räcker det att du meddelar personalen på förskolan.
 • Hur får jag lämna på förskolan om jag är arbetslös?


  Om du är arbetslös får du lämna barn på förskolan 15 timmar per vecka. Om du blir arbetslös har du rätt till senast lämnade schema i 30 dagar efter att du blivit arbetslös. Tänk på att ändra schemat och "grund för placering" i e-tjänsten.Förskolans rektor beslutar vilka tider du får lämna ditt barn på förskolan.
 • Hur får jag lämna på förskolan när jag är föräldraledig?


  När du går på föräldraledighet får du lämna barn på förskolan 15 timmar per vecka. Om du arbetar fram till förlossningen har du rätt till senast lämnade schema i 30 dagar efter förlossningen. Tänk på att ändra schemat och "grund för placering" i e-tjänsten.
  Förskolans rektor beslutar vilka tider du får lämna ditt barn på förskolan.
 • Hur får jag lämna mitt barn på förskolan när jag är sjukskriven?


  Om du som förälder får sjukpenning gäller samma schema för barnet som innan du blev sjukskriven. När sjukpenning övergår till sjukersättning finns inte längre något omsorgsbehov utifrån arbete eller studie och då får du endast lämna ditt barn 15 timmar/vecka.
 • Hur får mitt barn vara på förskolan när jag har graviditetspenning?


  När du blivit beviljad graviditetspenning av försäkringskassanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster har du inte längre behov av förskoleplats till ditt barn utifrån arbete eller studier och barnet får då vara på förskolan 15 timmar/vecka. Undantaget är när du arbetar hela vägen fram till förlossningen. Då har du rätt att lämna på ordinarie schema i 30 dagar efter förlossningen. Tänk på att ändra schemat och "grund för placering" i e-tjänsten.
 • Jag är hemma med mitt ena barn som är sjukt. Får mitt andra barn vara på förskolan då?


  Ja, barnet har rätt att vistas på förskolan enligt ordinarie schema.
 • Vad händer med förskoleplatsen om barnet är ledigt en längre tid?


  När ditt barn ska vara borta en längre tid från förskolan behöver du meddela personalen på förskolan och ändra ditt schema i e-tjänsten.Om ditt barn uteblir från förskolan mer än en månad utan att du meddelat det, kommer du att få information om att platsen upphör 30 dagar senare om du inte hör av dig till förskolan.Om du har anmält frånvaron till förskolan får du behålla platsen i tre månader. Därefter sägs platsen upp. Du behöver då ansöka om plats på nytt om barnet ska börja på förskolan igen. Då finns det ingen garanti att plats erbjuds på samma förskola som innan.Tänk på att säga upp din plats i e-tjänsten om ditt barn ska vara borta en längre tid.
 • Kan jag säga upp förskoleplatsen under sommaren?


  Om förskoleplatsen sägs upp måste du ansöka om ny plats och blir då placerad i kö på nytt. Ni är heller inte garanterad ny plats på samma förskola som tidigare.