Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Årlig inkomst- och sambokontroll

Varje år kontrollerar kommunen din inkomst och vilka som bor i samma hushåll. Kontrollen sker genom att jämföra uppgifterna du har registrerat i e-tjänsten med Skatteverkets register.

Om den inlämnade inkomstuppgiften varit högre eller lägre än den faktiska inkomsten innebär det att kommunen i efterhand fakturerar eller betalar tillbaka avgiften. Du som vårdnadshavare har ansvar för att meddela rätt inkomst och familjeförhållande så att avgiften för förskola, pedagogisk omsorg och fritids blir rätt.

Om du har betalat för lite

Har du betalat för lite avgift kommer du att få en faktura. Fakturan ska betalas inom 30 dagar. Kan du inte betala din faktura som du fått vid den årliga inkomstkontrollen kan du ansöka om delbetalning.

Om du har betalat för mycket

Om hushållet har haft en för hög inkomst registrerad i e-tjänsten system har du fått för höga fakturor och därför betalat för hög avgift. Har hushållet betalat för mycket kommer kommunen att betala tillbaka överskottet så snart som möjligt.

Frågor och svar om årlig inkomstkontroll

  • När gör ni inkomstkontrollen?


    Inkomstkontrollen görs varje år och är då en kontroll på inkomstdeklarationen, till exempel: år 2020 genomförs kontroll av 2018 års deklaration.
  • Vad kan jag göra om jag inte tycker att fakturan för inkomstkontrollen stämmer?


    Kontakta kommunen om du har frågor om din faktura eller vill ha ett mer detaljerat underlag.
  • Hur räknar kommunen ut rätt avgift?


    Inkomstkontrollen sker genom att den totala årsinkomsten enligt Skatteverket delas med 12. Kommunen får då få fram en genomsnittlig månadsinkomst. Den jämförs sedan med den inkomst du registrerat hos Halmstads kommun i e-tjänstenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Din inkomst uppdateras inte automatiskt. Du som vårdnadshavare ansvarar för att meddela rätt inkomst och familjeförhållande (personer med gemensamt hushåll) i e-tjänstenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så att du får betala rätt avgift för hushållet.Läs mer om avgifter och betalning för förskola och fritidshem.