Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Mötesplatser

Om du har barn i förskoleåldern är du välkommen till någon av de öppna förskolorna. Här får du och ditt barn möjlighet att träffa andra barn och vuxna.

Den öppna förskolan är en mötesplats där barn tillsammans med föräldrar eller annan vuxen får möjlighet till social och pedagogisk stimulans. Verksamheten är avgiftsfri. Under lovdagar gäller olika öppettider på de öppna förskolorna. Kontakta respektive förskola för mer information. Öppen förskola drivs också av andra än kommunen, exempelvis av kyrkan.

Kommunala öppna förskolor

Kommunal öppen förskola är en mötesplats för barn i ålder 0-5 år & deras föräldrar eller annan vuxen. Här har du som föräldrar möjlighet att på ett informellt sätt träffa & samtala med andra föräldrar och vuxna under tiden ditt barn har roligt och leker. Här finns också erfarna pedagoger som du kan rådgöra med om du har behov.

Fristående öppna förskolor

Fristående öppna förskolor är liknande verksamhet men som arrangeras till exempel av Svenska kyrkan. Mötesplatserna är för barn i ålder 0-5 år & deras föräldrar eller annan vuxen. Här har du som föräldrar möjlighet att på ett informellt sätt träffa & samtala med andra föräldrar och vuxna under tiden ditt barn har roligt och leker.

 

Förälder och barn verksamhet på biblioteken

Stadsbiblioteket erbjuder aktiviteter så som sångstunder, rim och ramsor med för barn och fungerar därmed också som en naturligt mötesplats för föräldrar. På många av biblioteken i Halmstads kommun finns också en separat föräldrahylla med böcker som bland annat handlar om barn och föräldraskap.