Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Föreläsningar och seminarier

På denna sida ges tips om aktuella föreläsningar och seminarier som finns för dig som förälder eller annan viktig vuxen i barns liv.

Just nu har vi tyvärr inga storföreläsningar inbokade

Tobak, alkohol och narktoika då´

Din roll som förälder är jätte viktig - inte minst när det kommer till frågor om droger. Kanske du frågar dig...Hur ska man som förälder ta upp och prata om alkohol och cannabis med sin tonåring utan att det blir fel och slutar i gräl och misstänksamhet?

Skriv till forebyggandeenheten@halmstad.se så pratar vi gärna mer med dig om just detta ämnet antingen via telefon eller mejl. du kan också via Tonårspalörenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hitta massor av råd och tips som du kan ha använding av.

Att vara tonåring...

Tonåren är en väldigt speciell tid i livet. Man befinner sig i gränslandet mellan barn och vuxen. Man är osäker. Rädd att inte räcka till. Rädd att hamna utanför. Samtidigt är det mycket nytt att ta ställning till: större skola, nya kompisar, att kunna vara ute sent, sex, cigaretter, föräldrafria helger och – inte minst – alkohol. Och till råga på allt tycker sig många ton­åringar ha drabbats av föräldrar som inte förstår nånting och som hela tiden gör fel. Vad de än gör. Men det är precis som det ska. Det är nu ditt barn frigör sig från dig. Om du inte vill att ditt barn ska bo hemma resten av livet är detta något du ska ta emot med öppna armar. Även om det kommer att svida ibland. Som förälder kan du verkligen göra skillnad.

Medier och internet

Föräldrastöd erbjuds i dag även på nationell nivå genom förvaltningsmyndigheter där t.ex. Statens medierådlänk till annan webbplats erbjuder vägledning och stöd till föräldrar att stärka sina barn som medieanvändare och skydda dem mot skadlig mediepåverkan.

Barn med funktionsnedsättningar

Här kan du till exempel läsa om vad Attention erbjuder i vår. Riksförbundet Attention är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som ADHD, ADD, Autismspektrumtillstånd, Tourettes syndrom och OCD. I Halmstad finns ett kontor lokalt.

Är du förälder till ett barn med speciella behov? Attention erbjuder träffar mitt i vardagen - en mötesplats för föräldrar eller andra anhöriga till barn med speciella behov. Samtliga träffar erbjuder en temaföreläsning och möjlighet att dela tankar, idéer och erfarenheter med varandra. Olika aktörer i samhället som möter barn och unga med speciella behov och deras föräldrar bjuds in till träffarna.

På träffarna pratar man till exempel om;

• Hur det är att vara förälder till ett barn med speciella behov?

• Förskola, skola och fritids - Vilka rättigheter har mitt barn?

• Hur mår föräldrarna egentligen och vilket stöd finns det att få som förälder?

• Att växa upp med speciella behov - möjligheter och begränsningar