• Halmstads webbplatser

Yrkeshögskola

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform med syfte att täcka de behov av kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar.

Foto: Anders Andersson

Yrkeshögskola

En yrkeshögskoleutbildning är en eftergymnasial utbildning som utformas i samarbete med arbetslivet. Syftet med utbildningarna är att de ska vara en kortare väg till kvalificerat arbete och de flesta utbildningar är därför runt ett till två år. Utbildningarna på yrkeshögskolan är CSN-berättigade. Här kan du läsa mer:

Aktuella utbildningar

Additiv Tillverkning – Teknik och konstruktion (3D-printingspecialist)

Under utbildningen får du kompetensen som du behöver för att gå från idé till färdig produkt, från CAD till tillverkning. Du får kompetens att arbeta med hela 3D-printprocessen genom att använda modern teknik för att bygga kunskap, förbereda, bereda och utföra 3D-printing samt efterbearbetning. Du får också kunskaper inom produktionsoptimering, 3D-scanning, underhåll och omvärldsbevakning.

Utförare: r.a.p.s. Länk till annan webbplats.

Automations- och digitaliseringsingenjör

Som automations- och digitaliseringsingenjör arbetar du med allt från konstruktion till installation och programmering inom automation, nätverk, elkraft och mekanik. Lär dig automationsteknik, programmera PLC-system, visualisering, industriell kommunikation och säkerhet, servosystem, elkonstruktion, elmaskiner, mekanik, hållfasthetslära, installation och montage, tillämpning av lagar med mera.