• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Tredje avsnittet av Utbildningspodden är här!

I ”Språket – en investering för livet” diskuterar barnskötaren Malin Karlsson, rektorn Anki Govenius och skriv, språk och läsutvecklaren Jennie Aronsson språkutveckling i förskolan. Tidens betydelse för språkinlärning och sambandet mellan ordförråd och världssyn är ett par av frågeställningarna. Thomas Karlsson leder samtalet.

En man, tre kvinnor står under lysande röd on air-skylt, ler, tittar rakt i kameran

Programledare Thomas Karlsson, Malin Karlsson, barnskötare,  Jennie Aronsson, skriv-, språk- och läsutvecklare och rektor Anki Govenius.

Avsnitten är ungefär 20 minuter långa så du kan lyssna på avsnitten i tjänsten och till exempel diskutera på APT. Varje vecka släpper vi nya avsnitt.

Varför podd?

Initiativet kommer från vår tidigare förvaltningschef Pauline Broholm Lindberg och podcasten är ett sätt att nå ut i en stor förvaltning. Men framför allt är det ett sätt att möjliggöra samtal mellan olika professioner, skapa vi-känsla och öppna upp för viktiga frågor. Att ge plats åt det som skaver och fokusera på ämnen som är viktiga i våra förskolor och skolor men som vi sällan har tid att prata om. Det är också ett sätt att berätta vår egen historia.

Först ut är fyra avsnitt på temat skolsegregation.