• Halmstads webbplatser

Studenten 2024

Den 14 juni är det äntligen student! Klockan 12.30 springer eleverna ut från Kattegatts-, Sannarps- och Sturegymnasiet, från huvudentréerna på Kattegatt- och Sannarpsgymnasiet och från Medieteket på Sturegymnasiet.

Utspring

Klockan 12.30 springer eleverna ut från Kattegatts-, Sannarps- och Sturegymnasiet, från huvudentréerna på Kattegatt- och Sannarpsgymnasiet och från Medieteket på Sturegymnasiet.

Studenttåg

Mer information om tåget kommer under vårterminen 2024.

Trafik

Tänk på att kollektivtrafiken i centrum kan påverkas.
Mer information om bussar på Hallandstrafiken. Länk till annan webbplats.

Hjälp till att skapa ett hållbart studentfirande!

Vi vill påminna om att konfetti gjort av plast är numera förbjudet att använda utomhus, som en del i riksdagens arbete med att minska användningen av engångsprodukter.

Konfetti är dessutom väldigt svårt att städa upp och riskerar att blåsa omkring och sprida sig över stora ytor. Det som blir kvar i naturen delas upp i mindre delar och blir till slut mikroplast, som följer med regnvattnet ut i sjöar och hav.

Vi vill därför tipsa om andra miljövänliga alternativ som till exempel såpbubblor, blomblad eller nedbrytbar konfetti i papper inför årets studentfirande.

Kontrollera gärna också så att du inte lämnar efter dig annat skräp på marken som ballonger, korkar med mera utan att det slängs i närmsta soptunna.

Tack för att du hjälper till att skapa ett miljövänligt firande!