Om skolan
Fyllingeskolan är en F–9 skola med integrerad grundsärskola i åk 4-9. Den ligger en bit utanför Halmstad centrum med cykelavstånd till såväl Trönningestranden som Östra stranden.
Trots skolans läge, mitt i ett bostadsområde, är närheten till naturen inte långt borta. Både Stjärnarpsskogen, Olofstorp djur och trädgård och Skolskogen finns i närheten. De flesta eleverna bor i skolans närhet och kan med lätthet ta sig till skolan till fots eller med cykel.
Fritidshem
Skolan har fyra fritidsavdelningar som är integrerade i skolans lokaler. Skola och fritids har ett nära samarbete.
- Diamanten och Rubinen – årskurs F–2
- Bubblan – årskurs 3–6
- Graniten – grundsärskolans fritids
Information till vårdnadshavare
Löpande information om vad som händer på skolan och om ditt barns lärande får du via lärportalen Unikum.
Maten på skolan
Lunch serveras varje dag till alla elever på skolan (undantag avslutningsdagarna före jul- och sommarlov). För att orka med arbetet på förmiddagarna är det viktigt att barnen äter ordentligt, innan de går till skolan. De får gärna ha med sig frukt eller smörgås till rasten på förmiddagen.
Sjukanmälan
Vårdnadshavare ska anmäla elevs frånvaro varje morgon i Skola24. Sjukanmäl även till fritidshemmet varje morgon innan skolan startar, om eleven går på fritids (gäller årskurs F–3 och grundsärskola).
Elevernas schema
Livskunskap
På Fyllingeskolan arbetar vi med Livskunskap som ett schemalagt ämne, minst en gång i veckan i alla årskurser. Detta gör vi för att skapa fungerande grupper i en trygg skolmiljö.
Undervisningen i Livskunskap ska syfta till att eleverna utvecklar sin förmåga att arbeta tillsammans för att skapa ett tillåtande klimat och en god arbetsmiljö.
Genom Livskunskapen vill vi ge eleverna möjlighet att skapa trygghet och utveckla förmågan att känna empati och förståelse för varandra. Vi vill stärka elevernas självkänsla och förmåga att tro på sig själv.
Elevhälsa och stöd
Fyllingeskolans elevhälsoteam består av rektorer, specialpedagoger, skolsköterskor, kurator, psykolog, elevkoordinatorer, studie- och yrkesvägledare och skolvärd. Tillsammans med övrig personal på skolan arbetar vi för att möta våra elevers behov, både förebyggande, främjande och akut.
Arbetet finns beskrivet i vår elevhälsoplan som du gärna får ta del av. Kontakta vår skoladministratör via mail så sänder hon över den: maria.sundelid@halmstad.se
Trivsel och trygghet
På Fyllingeskolan ska alla trivas och må bra. Därför ska vi:
- visa hänsyn
- vara en god kamrat
- visa aktsamhet
- ta ansvar
- följa skolans ordningsregler
Inflytande och delaktighet
På skolan arbetar vi med inflytande och delaktighet för elever genom följande arbetsgrupper:
Elevråd
Skolan har två elevråd, årskurs 3 och årskurs 4–9 som träffas en gång i månaden under ledning av rektor. Elevrådet förbereds genom klassråd.
Matråd
Elevrepresentanter från årskurs 3–9 möts enligt kalendarium och lyfter frågor som rör skolmat och matsal tillsammans med skolkökets personal under ledning av rektor.
KESO årskurs 7–9
Skolans elevskyddsombud (Kämpande ElevSkyddsOmbud) består av två representanter från varje klass i årskurs 7–9. De träffar regelbundet skolvärd och kurator för att diskutera elevernas arbetsmiljö.
Föräldraförening
Fyllinge föräldraförening (FFF) arbetar för samarbete, gemenskap och dialog, arrangerar aktiviteter med mera.
Skoldagen
Respektera barnens skoltider och se till att ditt barn kommer i tid till skolan.
Mobilfri skola
Denna åtgärd är ett led i att förbättra studieron under lektionstid. Beslutet innebär att ingen elev tillåts använda sin mobiltelefon under skoltid. (Undantag pga medicinska skäl medges endast av rektor). Eleven kan välja att antingen lämna mobilen hemma eller så lämnar eleven in sin mobil vid skoldagens början. Mobilerna förvaras inlåsta under hela skoldagen och återfås vid skoldagens slut.
Cykla till skolan
Alla barn skall alltid ha hjälm när de cyklar. De som är under 8 år bör inte cykla ensamma till och från skolan. Alla föräldrar bör föregå med gott exempel genom att inte cykla inne på skolgården eller köra in med bil på skolans område.
Stöld och förstörelse
Det utgår ingen ersättning från skolan för saker/kläder som blivit stulna eller förstörda. Undantag görs om till exempel kläder förstörs vid laborationer eller av trasiga möbler. Ersättning utgår för saker eller kläder som stulits ur låsta utrymmen där låset brutits upp (gäller ej elevskåp).
Bra att veta
- uppehållsrummet är öppet för elever i årskurs 7–9
- alla elever förflyttar sig till idrott, bild, musik och slöjd via skolgården
- eleverna i årskurs 7–9 får lämna skolans område utan att meddela klasslärare
- viktigt att passa mattiderna, det blir lätt lång kö.
- rökning och snusning är inte tillåtet på skolans område eller närhet
- eleverna i årskurs F–6 är oftast ute på rasterna
- parkering av cyklar och mopeder görs vid cykel- och mopedställen