Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Om du vill spara länken till en ledig tjänst, kopiera adressen i din webbläsare. Det går inte att använda dela-knappen ovan eftersom visningen nedan är inbäddad från en extern källa.

Trafikmiljöingenjör

Arbetsuppgifter

Är du en engagerad person som brinner för trafikfrågor och vill vara med och utveckla väginfrastrukturen i framtidens Halmstad? Tycker du om att få vara med och påverka hela processen från tidiga skeden till färdigt projekt? Då är du välkommen att söka tjänsten som Trafikmiljöingenjör hos oss. Som Trafikmiljöingenjör ansvarar du tillsammans med dina kollegor för utvecklingen inom trafikområdet där ni med utgångspunkt från påverkan av kommunens mål för hållbara transporter, nya exploateringar, olycksstatistik, inkomna synpunkter m.m. planerar och utvecklar trafiksystemet i Halmstads kommun. Det kan gälla frågor som rör trafiksäkerhet, framkomlighet, ny- och ombyggnad av vägar och gång- och cykelvägar, kollektivtrafik m.m. Du kommer göra egna utredningar och förstudier, medverka i nya detaljplaner samt lämna yttrande avseende trafikfrågor. Du kommer även att agera beställare gentemot vår projektavdelning och delta som expertstöd i olika projektgrupper. Tjänsten är placerad inom avdelningen Offentlig miljö där vi i nuläget är 17 medarbetare med en stor bredd av kompetenser som ser fram emot att få dig som kollega. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med förvaltningens tre övriga trafikmiljöingenjörer men även ha ett nära samarbete med övriga kompetenser inom avdelningen samt gentemot vår projekt-, drift och utvecklingsavdelning. Att arbeta som trafikmiljöingenjör är ett spännande och omväxlande arbete som innebär kontakter med allmänhet, politiker, myndigheter, konsulter, olika organisationer samt andra förvaltningar och bolag inom kommunen. Arbetet innebär en hög grad av självständighet vilket medför att du har förmågan att planera på kort och lång sikt samt följa upp verksamheten enligt fastställda budgetramar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsexamen inom relevant område eller motsvarande utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av trafik- eller stadsplanering. För att lyckas i din roll bör du ha ett stort intresse och engagemang i frågor som rör trafik och hållbart resande samt en vilja att vara med och påverka utvecklingen av väginfrastrukturen. Du bör också ha lätt för att samarbeta och ha en god analytisk förmåga. Att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift är tillsammans med B-körkort ett krav.

Andra uppgifter

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde:
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Ulf Holm
Telefon: 0702-151518

Fackliga kontaktpersoner

Ansökan

Referensnummer: C26684 - 2019
Sista ansökningsdag: 2019-05-05

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Teknik- och fritidsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en trevlig stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, anlägger och underhåller kommunens gator, parkeringar, parker, idrotts- och fritidsanläggningar. Vi stödjer även föreningsverksamheten och olika intressegrupper.