Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Om du vill spara länken till en ledig tjänst, kopiera adressen i din webbläsare. Det går inte att använda dela-knappen ovan eftersom visningen nedan är inbäddad från en extern källa.

Klimatanpassningsstrateg

Arbetsuppgifter

Som klimatanpassningsstrateg samordnar du klimatanpassningsarbetet i kommunen. Du ger råd i klimatanpassningsfrågor i den fysiska planeringen och inom andra områden. Halmstad växer fort och behöver säkerställa att utvecklingen sker på rätt plats, på rätt sätt och med ett tydligt strategiskt tänkande gällande klimatanpassning. Du kommer därför ha en aktiv roll i kommunens arbete med översiktsplanering och detaljplanering. Du kommer även ha en aktiv roll i att initiera utredningar och åtgärder för att klimatanpassa Halmstad. Det händer mycket inom klimatanpassningsområdet och du ska även följa vad som sker på ett nationellt plan inom ämnesområdet. Vidare kommer du samarbeta med andra parter som berörs av klimatanpassning t.ex. andra kommuner, länsstyrelsen och berörda fastighetsägare. I din tjänst kommer du att fortsätta det redan påbörjade arbetet med att ta fram Handlingsprogram för klimatanpassning samt delta i arbetet med VA-plan, översiktsplan och strategiskt viktiga detaljplaner. Du kommer vara placerad på strategi- och utredningsavdelningen där vi arbetar med strategisk samhällsplanering för att utveckla Halmstad till en hållbar kommun med 150 000 invånare år 2050. Här finns bland annat kommunekologer, miljöstrateg, trafikstrateg, arbete för giftfri vardag, landsbygdsutveckling och hållbart resande. Vi är en engagerad grupp med olika kompetenser som tillsammans ger en fantastisk grund till ditt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har både relevant utbildning inom klimatanpassning och erfarenhet från kommunal verksamhet. Kunskap på högskole-/universitetsnivå om klimatförändringar är ett krav. Klimatanpassningen berör många sektorer där bred kunskap inom samhällsplanering, infrastruktur-, VA-frågor (dagvatten, dricksvatten, avloppsnätet) och kommunikation är meriterande. En stor del av tjänsten kommer att bestå av att vara kunskapsstöd till politiker, andra verksamheter i kommunen samt alla kommuninvånare. Utbildning och erfarenhet av projektledning samt teknisk kunskap om klimatanpassning är meriterande för denna tjänst. Har du dessutom erfarenhet av samverkan med andra aktörer är även det önskvärt. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt inneha god datorvana. Som person ska du vidare vara engagerad, lyhörd och strukturerad samt ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.

Andra uppgifter

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde:
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Sara Jankulov-Westerberg
Telefon: Semester till 190805
Namn: Sabina Hermansson,
Telefon: svarar jag så fort tillfälle ges.

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Ann-Charlotte Abrahamsson, Naturvetarna
Telefon: 035-13 23 71

Ansökan

Referensnummer: C29609 - 2019
Sista ansökningsdag: 2019-08-12

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Samhällsbyggnadskontoret är en del av Kommunledningsförvaltningen. På samhällsbyggnadskontoret samordnar och leder vi samhällsbyggandet och arbetet med ekologisk hållbarhet i Halmstads kommun. Vårt uppdrag innefattar bland annat översikts- och detaljplanering, strategiskt klimat- och miljöarbete samt att representera kommunen som fastighetsägare. Välkommen till en klimatsmart avdelning!