Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Om du vill spara länken till en ledig tjänst, kopiera adressen i din webbläsare. Det går inte att använda dela-knappen ovan eftersom visningen nedan är inbäddad från en extern källa.

GIS-ingenjör

Arbetsuppgifter

Byggnadskontorets GIS-grupp söker en ny medarbetare, en medarbetare som gillar kartor, data och som vill tänka nytt på ett nytt ställe. Byggnadskontoret är en del av ett samhälle under ständig förändring och vi behöver nu dig som aktivt vill hjälpa till att förflytta dig själv och förvaltningen framåt, både med nya kunskaper och med ett tänk som går utanför befintliga ramar. Förvaltningen består idag av tre avdelningar och en stab, och tjänsten är placerad på avdelningen för Geodata. De andra avdelningarna är bygglovavdelningen samt det kommunala lantmäteriet. Som GIS-ingenjör kommer ditt fokus ligga på kommunens olika kartsystem och våra databaser samt att hjälpa till med att bygga en GIS-verksamhet som ligger i framkant. I jobbet kommer drift, underhåll och utveckling att vara betydande arbetsuppgifter. Du kommer att sköta drift av GIS-verktyg samt arbeta med support, utbildning och stöd till olika GIS-användare inom kommunen. Du kommer också att få arbeta med utveckling av GIS-tjänster, program till olika verksamheter inom kommunen och ha kontakter med kunder internt och externt. Analyser, kartprodukter och databasarbete kommer att bli en del av din vardag och det ser du fram emot med glädje. Du kommer också få vara med på och starkt bidra till kommunens digitala utvecklingsresa där vår uppgift är att ser över arbetssätt, teknik och data kopplade till samhällsbyggnadsprocessen. Beroende på din bakgrund kan arbetsuppgifterna komma att anpassas då vi givetvis vill få ut så mycket som möjligt av varandra i våra dagliga roller.

Kvalifikationer

Arbetsuppgifterna förutsätter att du är en person som är kreativ och har lätt för att hitta lösningar. Du har även mycket lätt för att kommunicera och få andra att förstå. Noggrannhet och genomförande är viktigt för dig samt att du gillar högt i tak och är prestigelös. Kundnöjdhet något vi fokuserar på och det betyder mycket för dig som person professionellt vilket förutsätter att du är både lyhörd och lösningsorienterad. GIS-gruppen samarbetar mycket vilket kräver av dig att du är duktig på samarbete. Akademisk högskoleexamen inom IT eller GIS eller liknande utbildning och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Arbetslivserfarenhet inom är GIS är meriterande. Goda kunskaper inom Qgis, FME och Geoserver är också meriterande. Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Även du utan erfarenhet men med en relevant högskoleutbildning är välkommen att söka tjänsten. Tjänsten är inte säkerhetsklassad idag men kan komma att bli säkerhetsklassad i framtiden.

Andra uppgifter

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid. För att få en effektiv och säker hantering ber vi dig skicka in ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Använd länk i annonsen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillsvidareanställning, vid nyutexaminerad används provanställning om 6 månader.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Kim Ferm
Telefon: 035-13 72 13
Namn: Annette Böhm
Telefon: 035-137237

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Patricia Lindskoug Persson, Vision
Telefon:
Namn: Christina Ivarsson, Sveriges Ingenjörer
Telefon: 035-138136
Namn: Per-Mikael Henriksson, Sveriges Arkitekter
Telefon: 035-137245

Ansökan

Referensnummer: C25757 - 2019
Sista ansökningsdag: 2019-04-28

Ansök nu

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Byggnadskontoret arbetar för att kommunen ska ha en väl fungerande, tillgänglig och hållbar samhällsstruktur, som är estetiskt tilltalande och bygger på en god arkitektur. Vi ansvarar bland annat för kartförsörjning, bygglov och lantmäteriförrättningar.